Inspectori de muncă, anchetaţi pentru abuz

336

itm 2Amendau patronii pentru nereguli, iar a doua zi le anulau sancţiunile! Vorbim de patru inspectori de muncă din cadrul ITM Gorj care acum sunt cercetaţi de procurori pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Inspectorii mergeau în control la diverse firme, descopereau nereguli în privinţa securităţii muncii, întocmeau procese-verbale de contravenţie, iar ulterior, fără motiv, le anulau. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au întocmit deja dosar penal pe numele celor patru inspectori de muncă. Ei sunt anchetaţi pentru că în perioada 2007-2010 ar fi întocmit procese-verbale de contravenţie pe numele a 7 agenţi economici, pe care i-au descoperit cu nereguli grave în privinţa legislaţiei muncii, iar a doua zi, în mod surprinzător, sancţiunile erau anulate. Procurorii susţin că aceste contravenţii au fost desfiinţate abuziv, valoarea lor fiind de peste 30.000 de lei.

„La data de 28 aprilie 2011 a fost înregistrată cauza penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu în care sunt cercetaţi patru inspectori din cadrul ITM Gorj pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice. În fapt, aceştia au întocmit mai multe procese verbale de contravenţie pe care, ulterior, în mod abuziv, le-au anulat. Continuăm cercetările pentru a depista toate persoanele care se fac vinovate de comiterea acestor infracţiuni”, a comunicat Doruţa Moga, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Printre cei patru inspectori de muncă cercetaţi penal se află şi Dorin Curcă.

Procesele-verbale anulate au fost descoperite în urma unui control intern în cadrul instituţiei, juriştii fiind cei care au sesizat procurorii cu neregulile găsite. Contactat telefonic, inspectorul-şef al ITM Gorj, George Romanescu, a refuzat să comenteze această informaţie, precizând că în cauză este vorba despre o anchetă.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here