Ruşeţ a punctat şi vulnerabilităţile CEO

293

rusetSenatorul PDL, Ion Ruşeţ, nu s-a arătat convins că în noul Complex Energetic Oltenia(CEO) va curge numai lapte şi miere. Ruşeţ a luat astfel cuvântul la simpozionul de vineri de la Târgu-Jiu şi a subliniat care sunt în opinia sa vulnerabilităţile noii structuri, atât în ceea ce priveşte greşelile trecutului, cât şi ale prezentului, vorbind însă şi despre viitor.

Parlamentarul a subliniat astfel, despre greşelile promovate atât de Guvernul Tăriceanu cât şi de Guvernul Boc, privind înfiinţarea Electra, dar şi utilizarea unor sume mari de bani privind auditul juridic şi consultanţa, proceduri achitate din bani publici, pentru un proiect (n.r. Electra) care s-a dovedit un eşec total. Tot, Ruşeţ, destul de pragmatic a menţionat că CEO trebuie să aibă obligatoriu sediul la Târgu-Jiu. “Nu există nici un motiv pentru ca sediul CEO să nu fie la Târgu-Jiu”, a spus astfel, ferm, Ruşeţ.

Tot Ruşeţ a explicat şi care sunt vulnerabilităţile prezentului deoarece nu se cunoaşte dacă cei care stau la baza organizării CEO iau în calcul actuala sau vechea situaţie economică a unităţilor care se vor afla în componenţa CEO. “Va fi luată în calcul situaţia financiară de la 31 octombrie 2010 sau cea de la 31 octombrie 2011, deoarece anul acesta a fost unul de excepţie pentru unităţile energetice din Gorj”, a declarat Ruşeţ.

Parlamentarul a vorbit, de asemenea, despre stadiul datoriilor şi investiţiilor de mediu, despre modernizarea tehnologică a noii unităţi, care va duce cu siguranţă la disponibilizări. “Piaţa va decide dar şi modernizarea tehnologică. Va fi nevoie de un personal supercalificat, şi nu toţi salariaţii vor putea ajunge la noile standarde. S-ar putea ca o parte dintre actualii angajaţi să nu ţină pasul cu noile cerinţe”, a explicat, fără ocolişuri, Ruşeţ.

De altfel, cel puţin în prima parte a simpozionului, participaţii au evitat să vorbească despre aspectele negative care însoţesc noul CEO.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here