Chiriile şi carburanţii Penitenciarului, în atenţia DNA

382

penitenciarSurse din Penitenciarul Târgu Jiu susţin că DNA Gorj s-a autosesizat vizavi de cheltuielile cu chiria decontate de foştii boşi-puşcăriabili. Acum s-au luat la puricat şi cheltuielile de carburanţi decontaţi pe ruta Târgu Jiu-Craiova şi retur de numiţii Bălă C. şi Lăzăroiu D. indivizi cu buletin de Craiova, o vreme.

Mai nou este agitaţie mare în cazurile Şefului Resurselor Umane, Adrian Toniţa, şi al directorului economic-administrativ Ion Popescu, obligaţi să pună la dispoziţia DNA privitoare la coordonatorul pe linia prevenirii criminalităţii în penitenciar, Daniel Conea, ce deconta lunar alţi 7 milioane de lei vechi, dar tot lei !, deşi are locuinţă la Sâmbotin.

Revista Kamikaze afirmă că directorul general al ANP (Agenţia Naţională a Penitenciarelor), chestorul Ioan Băla, a cheltuit numai pe deplasări – cu avionul – de la Bucureşti la Timişoara, unde este lector la Universitatea de Vest, 33.000 de lei. Cică erau deplasări în interesul serviciului, în număr de vreo 66 !, în anii 2010 şi 2011. Adevărul este că el cheltuia din banii statului pentru a obţine – ca lector universitar – alte câştiguri băneşti.

Ceea ce înseamnă că subalternii lui de la Penitenciarul Târgu Jiu – în marea lor majoritate detaşaţi şi împuterniciţi pe funcţii de conducere – au avut ce învăţa de la mai marele lor într-ale pungăşiilor!

Ei, săracii de ei, reprezentau doar copiile la indigo(copii palide!) ale Mai Marelui Pişicherilor din Puşcăriile României.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here