Ponta, “amendat” de prefectul Andrei: “Locuinţa lui Ponta a fost recenzată la Baia de Fier”

306

liviu andrei razandO declaraţie făcută de şeful PSD, Victor Ponta, la o agenţie de ştiri din capitală a creat vâlvă la nivelul judeţului Gorj. Totul deoarece Ponta a menţionat că nu a fost recenzat la Gorj, deşi la Baia de Fier familia Ponta deţine o locuinţă de vacanţă. Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, susţine că locuinţa lui Ponta a fost însă recenzată, asta în lipsa proprietarilor, în timp ce social-democratul trebuia să fie recenzat în capitală, unde îşi desfăşoară de altfel activitatea.

Într-un interviu acordat agenţiei de ştiri Mediafax, Victor Ponta răspunde că nu a fost recenzat. Întrebat astfel dacă nu a fost acasă, ori nu a fost căutat de un recenzor, Ponta a răspuns: “Nu ştiu dacă m-au căutat în Gorj, stau foarte puţin acasă, dar nu le-aş fi dat codul numeric personal”. Şeful PSD menţionează apoi că oricum, în numele partidului, a acţionat în judecată contestând obligativitatea acordării către recenzori a codului numeric personal. Deşi scurtă şi fără prea multe explicaţii, declaraţia lui Ponta a stârnit valuri la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor(MAI). De altfel, reprezentanţii MAI, ieri de dimineaţă, au luat rapid legătura cu Prefectura Gorj, solicitând detalii în legătură cu recenzarea lui Ponta de la Baia de Fier.

Răspunsul lui Andrei către MAI

Prefectul a oferit un răspuns, după ce în prealabil a luat legătura cu responsabilii cu recensământul de la Baia de Fier. “Am primit de la Ministerul Administraţiei şi Internelor precum că ieri(n.r. marţi), pe Mediafax, domnul Ponta ar fi anunţat că nu a fost recenzat. Eu sunt împotriva acestui fel de declaraţii, întrucât sunt declaraţii politicianiste care nu fac absolut nimic bun nici judeţului, nici statului român. Asta, pentru că domnul Ponta, sunt convins, că în calitatea pe care o are de jurist, cu ştate vechi în funcţii deosebite, ar trebui să ştie că dânsului i s-a recenzat locuinţa pe care o are la Baia de Fier, ca şi casă de vacanţă. Dânsul ca şi persoană, a fost şi el recenzat, dacă nu a fost este o lipsă din partea dumnealui, probabil nu a fost găsit acasă, la Bucureşti. El putea fi recenzat şi din declaraţia vecinilor, deci repet, a fost recenzat la Bucureşti deoarece acolo îşi desfăşoară activitatea. Dânsul este o persoană plecată pe o perioadă îndelungată din Târgu-Jiu, vine foarte rar în Gorj, şi nu puteam să anulăm procesul de recenzare pentru că dânsul nu este aici”, a explicat prefectul Andrei.

Liviu Andrei susţine, în acest context, că s-au întocmit actele de recenzare ale lui Victor Ponta la Baia de Fier.

Prefectura a muncit în week-end

Prefectul menţionează însă că Instituţia Prefectului Judeţului Gorj şi-a făcut datoria, lucrând chiar şi în week-end, până seara. “Este păcat să loveşti într-o echipă care şi-a făcut treaba şi într-o instituţie care şi-a făcut treaba. Noi, la ultima raportare, am fost pe locul 6, având 97,3%, acum avem cu 100% recenzate şi locuinţe şi persoane, iar dacă faci astfel de declaraţii nu poţi decât să fii amendat, aşa cum fac eu acum, pentru că nu se cade într-o astfel de calitate pe care o ai şi într-un astfel de moment să faci astfel de declaraţii numai de dragul politichiei”, a completat Andrei.

Recensământul în Gorj s-a finalizat luni la miezul nopţii, populaţia Gorjului având 345.771 locuitori.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here