Ginecologul Diţescu, angajat cu normă întreagă la Spitalul Novaci

331

ditescu20În luna aprilie a acestui an, ca urmare a închiderii Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, ginecologul Damian Diţescu a început să lucreze la Spitalul Orăşenesc Novaci cu jumătate de normă, cealaltă jumătate având-o la unitatea spitalicească din Târgu-Cărbuneşti. De la 1 noiembrie, Diţescu va avea normă întreagă la Novaci.

Înainte de a fi suspendată activitatea Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, reputaţia medicului ginecolog Damian Diţescu le determina pe foarte multe femei să se îndrepte spre această unitate spitalicească pentru a naşte sau a-şi trata diferite afecţiuni de natură ginecologică. Odată cu redistribuirea personalului medical, Diţescu a optat pentru o jumătate de normă la Spitalul Orăşenesc Novaci. Conducerea unităţii sanitare din Novaci a acceptat imediat propunerea medicului şi acum se poate mândri că îl are pe Damian Diţescu printre specialiştii săi, chiar şi cu jumătate de normă. „Sunt extraordinar de fericită că a venit doctorul Diţescu la noi, chiar şi cu jumătate de normă. Mai avem doi medici ginecologi tot cu jumătate de normă, unul dintre aceştia fiind doctorul Tănase, care este soţul pediatrei noastre”, a explica la acea vreme Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Spitalul Novaci îl preia pe doctorul Diţescu

Din aprilie şi până în prezent, tot mai multe paciente au optat să nască la Spitalul Orăşenesc Novaci, numărul acestora crescând după venirea ginecologului Diţescu. În ciuda faptului că acesta a fost implicat în două evenimente tragice, două dintre pacientele sale născând bebeluşii morţi, femeile au continuat să-l caute. „Chiar după ultimul eveniment tragic, mămicile au continuat să-l caute pe doctorul Diţescu”, a confirmat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Pentru că toţi colegii săi de la unitatea spitalicească din Novaci îl apreciază şi consideră că fac echipă bună, medicul Damian Diţescu va avea normă întreagă de la 1 noiembrie. „Începând cu 1 noiembrie, doctorul Damian Diţescu va lucra la noi cu normă întreagă. Iniţial va fi detaşat pe o perioadă de trei luni pentru că sunt blocate angajările. Ulterior facem demersurile pentru angajarea lui pe perioadă nedeterminată”, a precizat Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here