Peste 100 de şoferi, sancţionaţi de poliţişti

499

Picture 006Peste 100 de conducători auto au fost sancţionaţi miercuri de poliţiştii gorjeni, după ce au depistaţi încălcând normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice. Mai mult, opt dintre aceştia au rămas şi fără permisul de conducere.

Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj a coordonat, la data de 26 octombrie, o acţiune care a avut ca principal scop depistarea conducătorilor auto care încalcă normele rutiere pe timpul deplasării pe drumurile publice. Acţiunea s-a concretizat în depistarea a peste 100 de conducători auto care nu respectau legislaţia rutieră în vigoare. Poliţiştii au constatat 131 de sancţiuni contravenţionale. 13 conducători auto au fost amendaţi pentru că nu respectau regimul legal de viteză, 19 pentru că autovehiculele conduse prezentau defecţiuni tehnice, iar alţi 12 pentru că nu îşi cuplaseră centura de siguranţă. De asemenea, în 8 cazuri, pe lângă sancţionarea contravenţională, poliţiştii rutieri au dispus şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Este vorba despre conducători auto care au fost depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, depăşind neregulamentar, nerespectând culoarea semaforului electric sau neacordând prioritate de trecere pietonilor.

Prins la volan sub influenţa băuturilor alcoolice

Deşi pe parcursul zilei de miercuri nu au fost înregistrate accidente de circulaţie cu victime, un conducător auto s-a ales totuşi cu dosar penal. Este vorba despre un bărbat de 50 ani, din municipiul Motru, care, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a urcat la volanul unui autoturism pe care, ulterior, l-a condus pe raza localităţii de domiciliu. La ora 22:25, poliţiştii rutieri din Motru l-au depistat în trafic. Testat cu aparatul etilotest, T.G. a prezentat o concentraţie alcoolică de 0,44 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii l-au condus la Spitalul municipal Motru pentru recoltare de probe biologice. De asemenea, i-au reţinut permisul de conducere în vederea suspendării, iar în prezent îl cercetează sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here