Bălăşoiu face simpozion la Sinaia, în loc să îl organizeze la Gorj

306

BALASOIUConstantin Bălăşoiu, şeful Consiliului de Coordonare al Complexului Energetic Oltenia(CEO), este acuzat de politicienii din judeţul nostru că, într-un fel sau altul, jonglează în aşa fel încât să lase Gorjul cu buzele umflate în privinţa CEO.

De altfel, faptul că nu s-a implicat deloc în organizarea simpozionului, pe tema CEO, ce trebuia să aibă loc la Târgu-Jiu astăzi, este destul de relevant pentru unii politicieni chiar şi din barca Puterii. Mai mult, în loc să fie la Târgu-Jiu, să explice despre CEO, Bălăşoiu s-ar fi dus ieri la Sinaia, şi a invitat acolo responsabilii din energie pentru unele discuţii private dar relaxante la munte.

Dacă până acum o săptămână doljeanul Constantin Bălăşoiu era văzut drept un profesionist de politicienii portocalii din Gorj, în ultimele zile o parte dintre aceştia au început să se îndoiască de capacitatea directorului Complexului Energetic Craiova de a realiza în bune condiţii CEO. Ion Ruşeţ, preşedintele PDL Gorj, este unul dintre cei care l-a criticat dur pe Bălăşoiu, pentru motivul că nu s-a implicat deloc în organizarea simpozionului în care se putea discuta pe larg despre CEO. “Am înţeles că ministrul Economiei va avea joi întâlniri importante pe tema CEO, atât cu premierul cât şi cu ministrul de Finanţe, dar cu toate acestea simpozionul trebuia organizat. Dacă l-au anunţat trebuia să se facă iar cel care era necesar să se ocupe de el trebuia să fie Constantin Bălăşoiu”, a declarat Ion Ruşeţ.

De altfel senatorul PDL, a avut şi alte critici, în ultimele zile, la adresa lui Bălăşoiu, totul pornind de la faptul că sediul CEO ar fi putut să fie la Craiova şi nu în judeţul Gorj.

Gorjul se vinde gratis

De altfel, îngrijorarea lui Ion Ruşeţ este normală în situaţia în care Doljul ajunge să cârmuiască noul Complex Energetic Oltenia, în condiţiile în care toate carierele şi două unităţi energetice sunt în judeţul nostru. De ce Doljul, cu un singur complex energetic, care ia materie primă de la Gorj, ar putea să conducă mineritul şi energia dintr-un judeţ care trăieşte numai din aşa ceva. Bălăşoiu ar fi trebuit să ofere răspuns la aceste întrebări la Târgu-Jiu, la acel simpozion anulat.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here