Şeful Poliţiei Turceni, eliberat din funcţie de superiori

393

deschidereInspectorul principal Nicolae Silviu Popa a fost destituit recent din funcţia de conducere pe care o avea la cârma Poliţiei Turceni. Popa nu a acceptat însă cu resemnare decizia superiorilor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie(IPJ) Gorj şi a atacat decizia în instanţa de judecată. Popa se află în acest moment în concediu de odihnă, pe funcţia sa fiind numit Laurenţiu Marica, şeful Poliţiei Rurale din Turceni, care asigură conducerea postului de poliţie, în interimat.

Deficienţe în activitatea de comandă, acesta este motivul principal al eliberării din funcţie a lui Nicolae Popa, şeful Poliţiei Turceni, anunţă reprezentanţii IPJ Gorj. “Nicolae Popa a fost eliberat din funcţia de conducere şi trecut în una inferioară”, declară de altfel purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Daniel Tică, informaţia nefiind cunoscută însă de subordonaţii fostului şef, care susţineau ieri după-amiază că nu ştiau de decizia luată la vârful Inspectoratului. “Domnul Nicolae Popa nu este la serviciu. Dânsul este în concediu de odihnă de vreo două săptămâni. Nu ştiu când revine. (..) Nu cunosc să avem un alt şef”, a declarat unul dintre subordonaţii lui Popa, în momentul în care, apelând pe telefonul Poliţiei Turceni, am încercat să îl găsim de Popa. Cert este că deja de mai bine de două săptămâni, în Turceni se zvonea că Popa a fost suspendat din funcţie, unul dintre motive fiind felul în care ar fi gestionat furtul masiv de fier din incinta Complexului Energetic Turceni.

Decizia instanţei poate să îl readucă pe funcţie pe Popa

Şi astfel, inspectorul de poliţie Laurenţiu Marica, răspunde până la clarificarea situaţiei, în instanţă, cu Popa, atât de Poliţia Rurală Turceni cât şi de postul orăşenesc de poliţie. Ofiţerul era ieri în teren motiv pentru care nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere legat de însărcinarea primită la ordinul IPJ Gorj.

A dat în judecată IPJ Gorj dar şi IGPR-ul

În luna august, Popa dă în judecată atât IPJ-ul cât şi Inspectoratul General al Poliţiei Române(IGPR), atacând actul prin care s-a decis înlocuirea sa din funcţia de conducere. Procesul priveşte de altfel anularea acestui act administrativ, decis ca urmare a anchetei Consiliului de Disciplină, dar “pentru depunerea de înscrisuri” procesul a fost amânat pentru 4 noiembrie. Un alt proces, tot la Tribunalul Gorj, pe fond, a fost iniţiat tot în luna august de Popa împotriva IPJ-ului, la bază fiind tot anularea unui act administrativ. În legătură cu aceste dosare, Popa a declarat, de fiecare dată public, că nu ar fi vinovat, fiind doar o “victimă” a superiorilor săi.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here