Bunuri de aproape 8 milioane de lei, confiscate de către inspectorii Antifraudă de la Târgu Jiu

1259

Inspectorii de la Antifraudă Târgu Jiu au reușit recent o captură record a unor bunuri cu risc fiscal ridicat proveneau din Grecia și urmau să fie comercializate în România. Valoarea produsele indisponibilizate se ridică la circa 1,6 milioane de euro.

În urma derulării activității privind monitorizarea transporturilor de bunuri provenind din țări membre ale Uniunii Europene, în data de 9 martie a.c., în punctul de trecere al frontierei Bechet, inspectorii din cadrul Direcției Generale Antifraudă Fiscală – Direcția Regională Antifraudă Fiscală 4 Târgu Jiu, împreună cu lucrători ai poliției de frontieră, au identificat și indisponibilizat trei mijloace de transport de tip T.I.R.,ce transportau bunuri cu risc fiscal ridicat în cantitate totală de de 65.802 kg, cu o valoare de piață, estimată la vânzare, de 7.790.885 lei (aproximativ 1.600.000 euro).
Conform documentelor prezentate, bunurile proveneau din Grecia și aveau destinația Slovacia, însă din verificările specifice efectuate de către inspectorii din cadrul Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 4 Târgu Jiu s-au conturat suspiciuni cu privire la beneficiarii reali, existând riscul ca mărfurile să nu tranziteze teritoriul național, ci să fie comercializate în Romania, fără a fi evidențiate și achitate obligațiile fiscale la bugetul statului.
Având în vedere că destinatarii finali, fie sunt operatori economici cu obiect de activitate fără legătură cu comercializarea produselor de tipul celor identificate cu ocazia controlului, fie sunt societăți tip missing trader, reprezentanții Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 4 Târgu Jiu au dispus, în baza Legii nr. 296/2023 capitolul IV, secțiunea 1, art LVI, alin. 5 coroborat cu alin. 6-7, indisponibilizarea celor trei transporturi.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here