Burlan i-a pus supervisor directorului Carierei Roşia

293

deschidereDirectorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia(SNLO), Daniel Burlan, are de ceva vreme o relaţie tensionată cu directorul Carierei Roşia, Cosmin Trufelea. După ce ar fi încercat să-l dea jos din funcţie pe subalternul său ,,portocaliu” de la Roşia, dar nu a reuşit, Burlan a hotărât să îi trimită pe cap lui Trufelea un supervisor. A ales un om agreat de sindicatele de la Roşia, adică pe inginerul şef Ion Guran, cel care a deţinut de altfel funcţia de conducere de la cârma EMC Roşia, înainte de Trufelea. Guran este astfel de o lună de zile detaşat la Roşia, pentru a superviza orice mişcare a lui Trufelea, în desfăşurarea actului de conducere.

Cariera Roşia are de o lună de zile nu unul, ci trei şefi care decid împreună cum trebuie condusă subunitatea aflată în subordinea SNLO, cu sediul însă la Rovinari. Astfel, pe lângă Cosmin Trufelea, care are funcţia de director al Carierei-EC Roşia, se mai află directorul de Producţie, 8743maximMoise Matyas, şi de o lună de zile a fost detaşat aici, în calitatea de supervizor, şi inginerul şef minier Ion Guran. Ultimul este trimisul special al SNLO, sau mai precis al lui Daniel Burlan, la Cariera Roşia, cu scopul precis de a supraveghea sau mai precis de a-l enerva pe directorul de aici, Cosmin Trufelea.

Joaca băieţilor mari din SNLO

Directorul Trufelea trebuie să înţeleagă cine îi este şeful! Acesta pare că ar fi mesajul transmis de Burlan subordonatului său, prin intermediul lui Guran, detaşat la subunitatea minieră de vreo lună de zile. Nimeni nu ştie însă prea multe despre sarcina lui Guran, dar salariaţii de la Roşia par că au înţeles mesajul, mai ales că trimisul special are o relaţie bună cu sindicatele, în timp ce Trufelea ar avea ceva deficienţe la acest capitol. La prima vederea însă joaca dintre Burlan şi Trufelea pare ceva de copii, mari de această dată, interesant este însă de unde ar fi pornit totul. Vă prezentăm una dintre variantele, des vehiculate printre salariaţi.

Lauda de sine… ajunge la Ariton

Directorul Trufelea, bine poziţionat politic, chiar şi după căderea fulminantă a lui Ionel Manţog, asta ca urmare a naşului său Doru Crăc, şeful SC Expres Transport Târgu-Jiu, fost coleg de bancă cu Adrian Videanu, ar fi îndrăznit să spună, în glumă sau nu, că dacă se sparge SNLO, ar putea să îi ia locul lui Burlan în fruntea noii structuri ce va fi realizată. Lauda lui Trufelea, se vehiculează că ar fi ajuns la urechile lui Burlan, care a încercat să îşi îndepărteze potenţialul inamic. Convins că nu ar avea cine să sară în ajutorul directorului de la Roşia, Burlan ar fi întins coarda şi a făcut demersuri pentru înlocuirea lui Trufelea din funcţie. Cel afectat ar fi intervenit la ministrul Economiei, Ion Ariton, şi ar fi stopat totul. Chiar ministrul ar fi sunat pentru a împiedica înlocuirea, asta ca urmare a unor intervenţii în favoarea lui Trufelea. Şi numele deputatului Cosmin Popescu este vehiculat în această ecuaţie, mai ales că se cunoaşte prietenia dintre parlamentar şi directorul de la Roşia. Oprit, Burlan a continuat, apelând la acest artificiu, “supervaizărul”. Poate cronologia celor întâmplate ar suferi modificări, dar surse din SNLO, dau ca sigur faptul că cei doi sunt la cuţite, momentan Burlan deţinând controlul în încercarea de umilire a lui Trufelea. Şicanele la Roşia vor continua…

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here