Firma contestatoare a licitaţiei, “amendată” de CJ Gorj

318

calinoiu fericit11.450 de lei, aceasta este suma pe care Consiliul Judeţean(CJ) Gorj intenţionează să i-o oprească, din garanţie, firmei din Vâlcea care a contestat, pe ultima sută de metri, licitaţia privind proiectul de reabilitare a DJ675-Târgu-Cărbuneşti-Ţicleni-Peşteana Jiu.

Firma Vicexpert SRL din judeţul vecin s-a adresat Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor(CNSC), nemulţumirile reprezentanţilor societăţii fiind legate de preţul mic licitat de câştigător. În cazul în care va pierde la CNSC, reprezentanţii CJ Gorj îi vor taxa pe cei care au încercat să pună beţe în roate acestei investiţii.

Firma Vicexpert din Vâlcea pune piedică distribuirii contractului de reabilitare a DJ675 Târgu-Cărbuneşti-Ţicleni-Peşteana Jiu, firmei care a câştigat licitaţia, Coremi Inter SA. Şeful CJ Gorj, Ion Călinoiu, a menţionat, ieri, că, dacă contestaţia în cauză va fi respinsă, instituţia judeţeană va opri o parte din garanţia de participare la licitaţie achitată de societatea din Vâlcea, Consiliului Judeţean. “Am ţinut licitaţia, dar în ultima zi când trebuia să semnăm contractul, o firmuliţă d’asta tare s-a găsit să conteste. Şi avem acum contestaţie la licitaţie. Şi firma aceasta se întreabă doar de ce firma care a câştigat licitaţia electronic, a licitat de la valoarea de 99,9% şi a coborât la 48,13%. Comisia de adjudecare a ofertelor, potrivit dispoziţiei în care a fost aplicată, după ce s-a închis sistemul electronic şi firma Coremi Inter SA a câştigat cu oferta cea mai mică i-a fost cerută reactualizarea ofertei financiare. Este, la ora actuală, în curs de a depune documentaţia, la CNSC dar potrivit legii o să solicităm ca în situaţia în care contestaţia este respinsă să îi reţinem garanţia de participare la licitaţie. Nu se poate să ne jucăm cu contestaţiile numai pentru a prelungi punerea în execuţie a lucrărilor”, a declarat Călinoiu. CNSC-ul se va pronunţa în 20 de zile după depunerea documentaţiei necesare de contestare.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here