Scârţâie USL-ul la Bumbeşti-Jiu! – Consilierii PSD, injecţie letală pentru Spitalul Sadu

321

DeschidereLiberalii au fost lăsaţi descoperiţi de către partenerii lor de Uniune la şedinţa de Consiliu Local dispusă, de îndată, la finalul săptămânii trecute, de edilul localităţii Bumbeşti-Jiu. Pe ordinea de zi a şedinţei se afla un singur punct, stabilirea unei comisii care să ia în analiză ofertele primite de la firmele interesate să colaboreze cu autorităţile pentru redeschiderea spitalului din localitate. La şedinţa importantă, consilierii PSD, patru la număr, au hotărât însă, brusc, să absenteze, doi dintre ei motivând o decizie “venită de sus”.

Şedinţa nu şi-a atins scopul în lipsa consilierilor, iar primarul localităţii Constantin Bobaru dar şi preşedintele PNL Gorj, Dian Popescu, cer ambii explicaţii acum liderilor PSD. Florin Cârciumaru, şeful PSD Gorj, deja, a negat vreo implicare în acest boicot iar liberalii arată cu degetul spre Puiu Diaconescu, responsabilul social-democrat de zonă.

 

Problemele din interiorul USL Gorj apar de acolo de unde te aştepţi mai puţin. Este şi cazul ultimului incident apărut pe fondul unei colaborări foarte bune între liderii celor două partide PSD şi PNL de la Gorj. Totul s-a petrecut la Bumbeşti-Jiu chiar vineri, asta după ce edilul liberal, Constantin Bobaru, a solicitat o şedinţă de îndată, la orele 16.00, pentru a se stabili componenţii unei comisii care să facă o analiză a ofertelor primite de la firmele interesate de parteneriatul cu autorităţile pentru redeschiderea spitalului din localitate. Şedinţa era de fapt urmarea uneia asemănătoare care a avut loc joi, acesta fiind destul de tensionată, după cum recunoaşte însuşi edilul local. La şedinţa de Consiliu Local au absentat însă 7 consilieri, un consilier PNL învoit deoarece se afla la acea oră în capitală, un consilier PC, unul de la PDL şi cei 4 ai PSD.

De ce au plecat consilierii PSD?!

Această întrebare a fost pe buzele tuturor consilierilor rămaşi în sală în momentul în care au văzut că social-democraţii lipseau de la şedinţa importantă. Mai mult, faptul că doi au venit la primar bobaru inscşedinţă dar au plecat brusc, au pus şi mai multe semne de întrebare. Unul dintre consilierii care “a dezertat” de la întâlnire ar fi menţionat în faţa partenerilor de Uniune că a primit ordin de sus să plece de la şedinţă, fapt care i-a făcut pe mulţi să îşi dea coate. Consilierii l-au pomenit pe Puiu Diaconescu ca fiind vinovat de gestul colegilor săi, pentru simplul motiv că acesta este responsabilul de zonă al PSD-ului. Unii nedumeriţi chiar l-au sunat pe Puiu Diaconescu pentru a-l întreba exact acest lucru, fapt recunoscut duminică de reprezentantul PSD.

Diaconescu: “Partenerii PNL-ului la Bumbeşti sunt pedeliştii”

Consilierul judeţean al PSD, Puiu Diaconescu, responsabilul de zonă al PSD-ului susţine sus şi tare că el nu ar fi dat niciun ordin colegilor de la Bumbeşti-Jiu, pentru a-i determina să plece de la şedinţa dispusă de îndată. “Nu am dat niciun telefon, eu nu pot să le impun consilierilor de la Bumbeşti ce să facă. Doar Biroul Executiv de la PSD Bumbeşti-Jiu poate decide ce şi cum. Eu fac muncă politică la Bumbeşti-Jiu şi atât. De altfel am aflat abia duminică ce s-a întâmplat acolo”, a declarat, iniţial, Puiu Diaconescu. Reprezentantul PSD, promite apoi că miercuri la orele 18.00 la Bumbeşti-Jiu va fi întrunită o şedinţă de Birou Executiv pentru a se vedea dacă s-a greşit în abordarea cu liberalii sau nu. Puiu Dianconescu anunţă, în acest caz, că dacă va fi cazul va lua măsuri drastice. “Am convocat miercuri la orele 18.00 Biroul Executiv al PSD Bumbeşti-Jiu. Este o treabă internă. Eu voi analiza în BEx şi voi vedea dacă cineva se face vinovat. Dacă va fi cazul voi lua măsuri”, a completat Diaconescu. Până însă la sancţiuni Diaconescu susţine însă la Bumbeşti-Jiu PNL-ul conduce alături de PDL, dovadă fiind şi viceprimarul “portocaliu” rămas la cârmă, iar PSD-ul acolo este doar “o altă roată la căruţă”. “Eu consider că primarul nu a avut capacitatea necesară să îşi cheme la discuţii toţi consilierii. El este, de altfel, la pupitru cu PDL-ul. El ar fi trebuit să stea de vorbă cu fiecare, cu cei de la PSD separat, cu cei de la PDL separat. Nu aşa. Face o şedinţă de patru ore joi. Nu sunt de acord nici cei de la PNL cu ce vrea primarul şi apoi cere şedinţă de îndată. Eu nu cred că aşa este corect să lămureşti despre actul administrativ. Apoi este o gravă greşeală dacă Bobaru crede că face ordine făcând presiuni. Nimeni nu vrea ca spitalul să ajungă pe mâna unei firme de apartament”, a spus, în final, franc Puiu Diaconescu.

Bobaru: “Este peste puterea mea de înţelegere”

Edilul localităţii Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, dă însă asigurări de buna sa credinţă în ceea ce priveşte redeschiderea spitalului. “Eu nu dau vina pe Puiu Diaconescu, am auzit şi eu că este pomenit în această ecuaţie. Eu nu acuz, vreau doar să redeschidem acest spital deoarece oamenii cer asta. Este însă peste puterea mea de înţelegere de ce este nevoie de atâtea discuţii pentru a se înţelege. Dar sunt unii colegi, dacă pot să le mai spun aşa, care fac orice doar ca să facă probleme”, a declarat Bobaru. Edilul local a menţionat că deja l-a întrebat însă pe şeful PSD, Florin Cârciumaru, dacă “de sus” ar fi venit un astfel de ordin. “Cârciumaru a negat aşa ceva şi mi-a promis că până luni îmi dă un răspuns”, a completat primarul din Bumbeşti-Jiu care anunţă însă că miercuri la şedinţa USL Gorj el va participa, alături de Dian Popescu. Ambii cer, de altfel, ca cei vinovaţi să fie sancţionaţi de către PSD.

“Primarul ar vrea să nu mai fie Puiu Diaconescu”

După cât de încrâncenaţi sunt însă cei implicaţi, pare puţin probabil ca PSD-ul să îşi permită să sancţioneze pe cineva ca urmare a celor petrecute vineri la Bumbeşti-Jiu. Vorbele lui Puiu Diaconescu sunt edificatore: “Vă explic eu ce s-a întâmplat. Domnul primar Bobaru după ce a avut o întâlnire la care au participat şi consilierii pesedişti, care a durat patru ore, nu a ajuns la nicio înţelegere. Când a văzut că nici măcar liberalii săi nu sunt de acord a spus că o să îi cheme pe consilierii la şedinţe «de îndată» până când rezolvă această treabă. Şi i-a chemat repede a doua zi. Acest «de îndată» mi se pare de batjocură. Părerea mea este că PDL-ul pe care îl stăpâneşte Bobaru, şi liberalii erau suficienţi pentru a face voia primarului”. În final, Diaconescu a menţionat că îi înţelege pe consilieri de la Bumbeşti-Jiu care doresc să ştie cine este firma “de apartament” şi de ce procent doreşte pentru a se implica în această afacere, dar edilul nu le-ar fi dat nicio explicaţie.

Bobaru vrea să dea incomozii PSD la o parte?!

Diaconescu susţine, în final, că Bobaru i-ar fi cerut să îi dea afară din organizaţia PSD pe doi dintre cei care l-ar fi incomodat. “Dacă ar fi avut Bobaru nevoie de ajutorul meu m-ar fi sunat, mi-ar fi spus, m-ar fi convocat deoarece am mai fost de mai multe ori în şedinţele de la Bumbeşti-Jiu când erau de clarificat situaţii ori neînţelegeri. Atunci le-am putut rezolva. Nu sunt de acord ca domnul Bobaru să hotărască în interiorul PSD Bumbeşti-Jiu şi să indice el pe cine să dăm afară şi pe cine să oprim. Dacă este nevoie, de mâine voi da explicaţii cu privire la schimbarea preşedintelui Eftenoiu şi a lui Tenică Popescu, ambii consilieri la Bumbeşti-Jiu. Bobaru mi-a cerut să îi schimb din funcţie pe amândoi, pe unul din funcţia de preşedinte de organizaţie, pe altul să dat afară din partid ca să îl putem schimba din consilier. Eu m-am opus acestor chestiuni considerând că este vorba despre viaţa internă de partid a organizaţiei de la Bumbeşti-Jiu şi că protocolul pe care l-am semnat nu impune amestecul în treburile interne a partidelor aflate în coaliţie”, a declarat Diaconescu.

Liberalii, acuzaţi de partizanat cu PDL-ul

“Am convocat tot BEx-ul atunci când am semnat protocolul şi toată organizaţia la rugămintea mea a fost de acord să semnăm protocolul dar au spus, în unanimitate, că nu vor putea face un USL Total întrucât articolul 4 din protocol spune: «niciun fel de colaborare cu adversarul politic». Aceste lucruri au fost aduse la cunoştinţa Biroului Permanent al PSD Gorj însăşi de secretarul PSD Gorj, Milosteanu care a fost prezent cu mine la semnarea protocolului. Sunt cu totul de acord să respect în totalitate protocolul, să impun Biroului de la Bumbeşti-Jiu să facă acelaşi lucru dar cu rugămintea ca domnul Bobaru să nu mai spună consilierilor de la Bumbeşti-Jiu că: «v-am făcut din cuvinte, eu hotărâsc aici»”, a completat Diaconescu. “Consider că aici USL nu înseamnă doar preferinţele unui om chiar dacă el este primar, pentru că, până la urmă, protocolul prevede nişte obiective şi de o parte şi de alta. Până la urmă nu organizaţia Bumbeşti-Jiu a încălcat vreun articol din protocol cu domnul Bobaru trebuie să ajungă ceea ce cere organizaţia”, a conchis consilierul judeţean.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here