Poliţiştii apasă rar butoanele CE Turceni

493

Picture 193A trecut o jumătate de an de la marele furt de fier vechi înregistrat la Complexul Energetic(CE) Turceni iar în şase luni de zile Inspectoratul Judeţean de Poliţie(IPJ) Gorj nu a comunicat că i-ar fi prins pe adevăraţii autori ai faptei ori că ar desfăşura o anchetă la unitatea energetică pentru depistarea făptaşilor. Periodic, maşinile poliţiei trec însă prin curtea unităţii energetice, agenţii dorind probabil să consume doar o cafea gratis de la şefii CET-ului, decât să ancheteze furtul de fier de aici.

În urmă cu mai bine de o săptămână şi câţiva salariaţi de la Poliţia Economică din cadrul IPJ Gorj a făcut “turul de onoare” al CE Turceni, dar ca şi colegii lor de grad inferior nu au făcut vreo brânză, vizitele de curtoazie fiind deja ceva obişnuit la producătorul de electricitate.

Consumatori de bârfă, de politică şi tratament gratis, poliţiştii care trec periodic poarta CE Turceni fac asta din obişnuinţă nu că meseria le-ar şi impune să găsească făptaşii furtului de fier raportat în săptămâna dinaintea sărbătorilor pascale. Cel puţin asta este concluzia trasă cu uşurinţă de salariaţii CE Turceni care au aşteptat să vadă, deja de aproape şase luni de zile, cine sunt făptaşii marelui furt din patrimoniul unităţii energetice. Chiar şi şefii Complexului păreau la început dornici să vadă cine a avut tupeul să fure ziua-n amiaza mare aproape 20 de tone de fier vechi, dar pe parcurs totul s-a înlocuit cu dezinteres.

Poliţia Turceni, dezbinată

Dar cine să verifice şi să caute “butoanele” din CE Turceni când chiar în sânul Poliţiei din localitate este haos. Nicolae Popa, şeful Poliţiei Turceni, are două procese cu şefii săi de la IPJ, unul fiind îndreptat împotriva superiorilor săi de la Inspectoratul General al Poliţiei Române. Poliţistul încearcă să anuleze documente a căror existenţă îi pune lui funcţia în pericol. Pe lângă asta, surse din Poliţie, dau ca sigur că şi subalternul său, Nicu Daniel, ar fi fost dat afară ca urmare a unor nereguli depistate în activitatea sa. Şi acest fapt pătează activitatea Poliţiei Turceni.

IPJ Gorj, doar cu ochii pe Turceni

Dacă la Turceni, poliţiştii par mai degrabă mână în mână cu infractorii, la IPJ Gorj problema furtului de la CET ar fi trebuit măcar să incite ceva interes mai ales că se bănuia că transportatorul de pe maşina sechestrată, prins în flagrant, nu ar fi fost la prima abatere de acest fel, furturile repetându-se după proverbul cu ulciorul care nu merge de multe ori la apă. Din păcate, IPJ-ul nu a anunţat că ancheta demarată în mai ar fi fost finalizată în vreun fel, spre fericirea hoţilor însă şi a celor implicaţi care şi-au reluat vechile locuri de muncă.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here