CE Turceni l-a făcut director general adjunct pe uneperistul Iacob

884

DeschidereÎn plin scandal cu numirea şefului UNPR Gorj, Marius Vlaicu, director la Complexul Energetic Rovinari, la Complexul Turceni se pregătea ieri terenul pentru numirea lui Dumitru Iacob în funcţia de director general adjunct al unităţii energetice. Iacob, prim-vicepreşedinte al UNPR Gorj, a devenit astfel omul cu numărul doi în CE Turceni, după Octavian Graure căruia Iacob i-a vânat, un timp îndelungat, postul.

Nu numai Graure a fost “lucrat” de Iacob, şi directorul Marian Motocu a avut parte de acelaşi tratament, mai ales că uneperistul îi vroia, la un moment dat, şi acestuia postul. “Generalul” adjunct Iacob se va ocupa de Direcţia Minieră condusă, în vechea organigramă, de Ion Paraschivu.

UNPR-ul şi-a instalat ieri al doilea om la cârma Complexului Energetic Turceni. După Ion Răuţ, acceptat de conducerea unităţii ca urmare a garanţiei UNPR Gorj la Corpul de Control, de ieri Poze pag 3şi Dumitru Iacob a preluat o funcţie de răspundere în unitate. Evident, funcţia, la fel ca şi cea pentru Marius Vlaicu la CE Rovinari, nu s-a ocupat prin concurs, ci a fost creată special pentru liderul UNPR. Iacob se va ocupa de Direcţia Minieră deşi visa la Direcţia Energetică, susţin surse din Complex, şi a renunţat la funcţia de director de la Direcţia Exploatare Transport Servicii din cadrul CE Turceni, pentru postul mult mai călduţ.

Familia Iacob, angajată la CET

Soţia lui Dumitru Iacob este şi ea salariată a CE Turceni. Elena Iacob nu are nici măcar o funcţie la unitatea energetică şi se bănuieşte că a fost angajată ca urmare a cedării unui teren unităţii energetice. De altfel, în declaraţia de avere a lui Dumitru Iacob se arată că soţia sa a beneficiat de o sumă de peste 2 miliarde de lei vechi ca urmare a unei convenţii de vânzare-cumpărare cu EMC Jilţ. Până în iunie 2011, Elena Iacob a câştigat, într-un an, din salariul modest de analist programator nici 30.000 de lei, dar ce mai contează dacă a încasat tot de la locul de muncă alţi 234.164 de lei, pe acel contract de cedare a folosinţei bunului său.

Ei au cerut, Morega le-a dat

Urmează ca şi motreanul Alexandru Glomnicu să devină aghiotantul lui Daniel Burlan la SNLO, pentru ca deputatul UNPR, Dan Ilie Morega, să le arate colegilor din fruntea organizaţiei că le-a respectat şi le-a îndeplinit dorinţele, indiferent de costuri. Niciunul dintre cei în cauză nu vor putea astfel să îi conteste lui Morega autoritatea în partid, indiferent că el va fi sau nu preşedinte al organizaţiei. Urmează acum ca Morega să îşi pună omul la Prefectura Gorj şi la deconcentratele dorite.

Scandalul Vlaicu, plus pentru Mitrescu

Ce nu a luat însă în calcul Morega, în planul său de punere pe picioare a oamenilor de decizie din UNPR Gorj, au fost sindicatele. Şi pentru că orice plan are o fisură aşa şi în acesta a părut una, adică Constantin Mitrescu. Liderul Sindicatului Energia Rovinari a comentat acid, ieri, numirea lui Vlaicu la CE Rovinari şi chiar şi-a pregătit oamenii de acţiuni drastice de protest. A luat şi drumul ieri spre Bucureşti să vorbească cu ministrul Economiei, Ion Ariton, care era plecat însă la Moscova. Mitrescu a declarat public că nu se va lăsa până nu îl va da jos din funcţie pe Vlaicu. La CE Turceni nu va protesta nimeni.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here