Complexul Turceni, reverificat de ANAF

310

Picture 188Raportul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală(ANAF) care s-a finalizat, nu demult, şi cu un dosar la DNA pentru unităţile energetice din Gorj, nu au calmat încă furia lui Sorin Blejnar. Acesta şi-a trimis iar oamenii să scormonească în căutarea acului din carul cu fân al Complexului Energetic(CE) Turceni.

Directorul general al unităţii energetice, Octavian Graure, susţine că inspectorii de la Fisc se află în control aici, de mai bine de o lună, verificarea fiind, teoretic, programată. Managerul nu exclude însă faptul că, inspectorii aflaţi în verificări, fiind salariaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice(DGFP) Gorj, ar fi venit ca urmare a contestaţiei sale făcute la raportul instituţiei.

Complexul Energetic Turceni nu scapă de controalele decise de şeful ANAF, Sorin Blejnar. După ce inspectorii de la Fisc au căutat prin contractele unităţii pentru a găsi vreo urmă de ilegalitate pe care să o pună după capul lui Victor Ponta, acum controalele par că s-au înteţit. Se termină o rundă şi începe alta, asta în condiţiile în care concluziile actului de control de la finalul uneia dintre verificări au trimis şi această unitate la DNA. Apoi, să nu uităm că DGFP Gorj, direcţia aflată în subordinea ANAF, verifică deja de luna trecută contestaţia depusă de conducerea CE Turceni, nici până acum neoferind şefilor societăţii un răspuns în acest sens. Directorul Graure susţine că, deocamdată, nu a primit nimic de la Fiscul gorjean, deşi, normal ar fi fost ca la jumătatea lunii trecute unitatea să aibă un răspuns la contestaţia sa. Nici cu procesul împotriva Fiscului nu stă prea bine, asta deoarece acesta a fost mutat de la Tribunalul Gorj la Curtea de Apel Craiova, chiar după primul termen.

Probe la contestaţie

Reverificările realizate la CE Turceni ar putea fi însă o alternativă la contestaţia lui Graure, lucru la care se gândeşte chiar directorul general al CET, dar cu toate acestea nimeni nu poate stopa verificările. De altfel, Graure anunţa în august că se aşteaptă la repercusiuni de la Fisc, ca urmare a contestaţiei sale. Reamintim faptul că raportul contestat de managerul CET-ului are 150 de pagini şi cuprinde 51 de măsuri pentru care complexul trebuie să le ia pentru intrarea în legalitate. Documentul a fost contestat în integralitatea sa. DGFP Gorj a făcut, între timp, o comisie pentru a analiza contestaţia lui Graure, şi se bănuieşte că echipa aflată acum în verificară ar constitui unul din efectele contestaţiei CET-ului.

Controale peste controale

În luna mai, CE Turceni a finalizat una din rundele controalelor ANAF, ca o altă rundă să fie raportată în august. De asemenea, şi în martie s-a desfăşurat aici un control, fapt ce demonstrează că ANAF-ul nu slăbeşte de loc unitatea energetică condusă de Graure, iar motivul, vehiculat doar, ar fi legat de unele sesizări care au anunţat ilegalităţi la CE Turceni. Nu se ştie dacă inspectorii de la Fisc se folosesc de asta pentru a face lumină, sau vor doar să pisălogească conducerea şi să o determine să îşi măsoare paşii într-o campanie electorală care bate la uşă. În acelaşi timp, aportul lui Blejnar aici, în ce priveşte controalele, nu poate fi contestat.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here