Pedelista Maricica Moţa, pasată de la Lăzăroiu la Sulfina

423

IMG_8207Şefa Organizaţiei de femei a PDL Gorj, Maria Moţa, ocupă de scurt timp funcţia de consilier al Ministrului Muncii. Ea face parte, în prezent, din cabinetul actualului ocupant al acestui post, adică a colegei sale de partid, Sulfina Barbu.

Sulfina a păstrat-o pe gorjeanca Moţa în cabinetul său, deşi membrii cabinetului fiecărui ministru se schimbă o dată cu ocupantul scaunului, Moţa activând iniţial alături de Sebastian Lăzăroiu, revocat recent din funcţie. Moţa este consilier la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale din luna iunie a acestui an.

Maria Moţa a rămas fără loc de muncă în octombrie anul trecut când Guvernul decidea brusc desfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Egalitatea de Şanse între femei şi bărbaţi, cunoscută şi sub numele de ANES, pentru o reducere de cheltuieli. Inclusiv Moţa, care avea funcţia de conducere a ANES, a fost luată prin surprindere, la finalul anului trecut, de decizia luată la nivel central, totul pentru o mai mare economie la buget. Pedelista nu a renunţat însă la viaţa din capitală, iar, la mai puţin de un an de zile după acel eşec s-a angajat, politic, la Ministerul Muncii, devenind consilier al ministrului Sebastian Lăzăroiu. Şi astfel în momentul în care Lăzăroiu, fostul consilier prezidenţial, îşi depunea jurământul pentru noua funcţie de ministru al declaratie avere-1Muncii, Maricica Moţa îşi muta şi ea bagajele la acelaşi minister sub oblăduirea căreia a funcţionat şi ANES-ul. Odată cu noua funcţie de consilier, Moţa îşi completează şi noua declaraţie de avere în care îşi trece noua funcţie. Trebuie să precizăm că este nouă la capitolul “consilier de ministru”, deoarece gorjeanca Moţa a mai ocupat funcţia de consilier al primarului general al capitalei, asta atunci când ocupantul acestui post era Adrian Videanu.

Sub aripa Sulfinei

Căderea din funcţie a lui Sebastian Lăzăroiu ar fi trebuit să ducă şi la plecarea Mariei Moţa din cabinet, mai ales că fiecare ministru îşi aduce cu el proprii oameni de încredere. Nu s-a întâmplat asta în cazul Maricicăi, asta deoarece relaţia bună între cele două lidere de organizaţii de femei, a primat, iar Sulfina Barbu nu a uitat de sprijinul primit de la Gorj. Şi astfel, Moţa a reuşit să rămână în actualul cabinet, fiind unul dintre oamenii de încredere a actualului ministru al Muncii. Să nu uităm însă că între cele două există un ajutor reciproc, mai ales că recent Sulfina Barbu a anunţat că vrea un nou mandat în fruntea organizaţiei de femei a PDL. Nu trebuie să ne mai întrebăm pe cine va sprijini Organizaţia de femei a PDL Gorj pentru funcţia de lider la femei. Maria Moţa va duce astfel de la Gorj voturi importante la conferinţa de alegeri a şefei organizaţiei de femei de la centru, iar pentru asta îşi merită funcţia de “sfetnic” al ministrului Muncii.

Efectul “Moţa” pentru Gorj

Chiar dacă părerile sunt împărţite în politica din Gorj, referitor la ascensiunea Mariei Moţa, există însă destui politicieni din Gorj care au văzut deja schimbări pozitive în prezenţa Mariei Moţa alături de Sulfina Barbu. Dacă, iniţial, a părut că Moţa nu a putut să influenţeze deciziile fostului ministru al Muncii, Sebastian Lăzăroiu, pentru Gorj, acum cu Sulfina Barbu la cârmă lucrurile par că s-au schimbat. O declară chiar subprefectul Marcel Romanescu, care susţine că ministrul Sulfina Barbu a ajutat familiile victimelor accidentelor de la UM Sadu, la scurt timp după numirea în funcţie, aici fiind, în opinia sa, şi amprenta Mariei Moţa. “Vreau să îi mulţumesc doamnei ministrul care, după o săptămână de mandat, a rezolvat o problemă de maximă importanţă pentru judeţul Gorj. Nu trebuie să uit însă de Maria Moţa, care este consilierul ministrului Muncii, Sulfina Barbu, şi care săptămâna trecută a luat legătura cu instituţia Prefectului şi ne-a acordat tot sprijinul necesar”, a declarat Romanescu. “Este foarte important să avem pe cineva de la Gorj acolo. Ar trebui să ne unim şi să ne trimitem câţi mai mulţi gorjeni în toate instituţiile centrale, pentru că atunci când ai nevoie ştii pe cine să contactezi”, a conchis subprefectul de Gorj.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here