Prefectura Gorj, ultimul bastion al UNPR

312

deschidereFuncţia de subprefect al judeţului Gorj, ocupată în prezent de Marcel Romanescu, autosupendat din PDL ca urmare a funcţiei publice, le face cu ochiul reprezentanţilor UNPR.

Chiar dacă mai degrabă funcţia de prefect pare vacantă, asta ca urmare a mesajelor transmise lui Liviu Andrei, din interiorul PDL Gorj, în legătură cu o recomandată revenire în partid, uneperiştii par mai interesaţi de scaunul cu numărul doi al instituţiei publice, decât de cel de la cârma Prefecturii Gorj. Deputatul UNPR, Dan Ilie Morega, susţine astfel că partidul din care face parte ar putea să dobândească, ca urmare a unei coaliţii cu PDL-ul, intens discutate în capitală, scaunul de subprefect, dar şi alte funcţii la serviciile deconcentrate.

Mult discutata remaniere guvernamentală şi schimbarea unor miniştrii în actualul Guvern Boc ar putea să îşi producă efectele şi la Gorj. Mai mult, dacă zvonurile, potrivit cărora Gabriel Oprea, actualul ministru al Apărării, va fi promovat şi în locul lui Traian Igaş, la Ministerul Administraţiei şi Internelor, se vor concretiza, nu va mai fi o supriză ca UNPR-ul să ajungă să îşi împartă cu PDL-ul funcţiile de conducere şi de la nivelul Prefecturii Gorj. Dan Ilie Morega, parlamentarul UNPR Gorj, susţine că a luat deja în calcul aceste posibilităţi dar şi coaliţia cu PDL-ul, de a cărei funcţionare viitoare este mai mult decât sigur. Morega menţionează însă, suprinzător, că nu ia în calcul funcţia de prefect, deşi cunoaşte situaţia lui Liviu Andrei, ci pe cea de subprefect chiar dacă susţine că nu are vreo problemă cu actualul ocupant al postului, Marcel Romanescu. “În actuala conjunctură eu mă voi bate pentru funcţia de subprefect, şi vă asigur de acum că nu voi pune în funcţie un politruc”, a declarat Morega.

Romanescu, viitor prefect?!

Concretizarea proiectului “Prefectura Gorj” al UNPR ar putea să îi aducă un beneficiu, la prima vedere, lui Marcel Romanescu, actualul subprefect de Gorj. Dacă Liviu Andrei se va retrage din funcţie pentru o candidatură viitoare la un scaun de deputat sau senator, Romanescu ar putea fi promovat pe postul de prefect, lăsat vacant de Liviu Andrei. El va trebui să facă echipă însă cu un subprefect instalat de UNPR, sau mai precis, uns de Dan Ilie Morega. “Vom colabora astfel cu cei de la PDL, pentru binele judeţului Gorj şi vom reuşi să îi punem la treabă şi pe cei de la Consiliul Judeţean. Sunt convins că se va face echipă”, susţine Morega care refuză să spună, de acum, pe cine ar promova în funcţia de subprefect dacă acesta va reveni UNPR-ului. “Vom pune un om deştept, şi în UNPR sunt astfel de oameni, avem de unde alege”, a completat, secretos, Morega. Ocupantul postului trebuie să deţină calitatea de înalt funcţionar public, statut încă neatins de vreun reprezentat al UNPR Gorj.

Vrea înapoi în politică

În ce îl priveşte pe subprefectul Marcel Romanescu acesta pare mai degrabă interesat de o revenire în politică decât de o promovare într-o funcţie publică. “Nu cred că pe mine mă vizează schimbarea respectivă. Nu am niciun fel de comentarii, mai ales legat de eventuale negocieri politice între PDL şi UNPR. Este decizia ambelor partide dacă se va ajunge la asta. Eu sunt mulţumit, în mare măsură, de activitatea mea, de doi ani şi jumătate de la Prefectura Gorj. Dacă va fi o decizie politică care mă va viza o voi accepta, însă, oricum îmi doresc să revin în viaţa politică”, a declarat Marcel Romanescu. Dacă va reveni însă în PDL, Romanescu ar putea candida pentru scaunul de primar al municipiului Târgu-Jiu, numele său figurând pe un sondaj de opinie alături de alţi reprezentanţi ai acestui partid.

Prefectul Andrei vrea candidatură

Nu numai Marcel Romanescu vrea să revină la viaţa politică şi prefectul Liviu Andrei ia în calcul o revenire la PDL, partid care i-a dat prin intermediul prim-vicepreşedintelui Dorin Filip, un ultimatum. Filip a făcut public, la finalul săptămânii trecute, faptul că până în noiembrie, Liviu Andrei trebuie să se decidă dacă vrea o candidatură la parlamentare sau nu. Acesta transmitea astfel, prin declaraţii publice, prefectului că dacă nu se va decide din timp, Andrei nu va mai putea să se ocupe de campania electorală necesară unei candidaturi.

Prefectura netentantă

În atare situaţie, Prefectura Gorj pare mai puţin interesantă pentru ocupanţii posturilor de conducere puşi aici de PDL. Portocaliii par, mai degrabă interesaţi, de activitatea politică în timp ce uneperiştii de funcţii, chiar dacă le vor avea pentru un timp scurt, dar important. Să nu uităm că echipa Prefecturii Gorj este cea care se va ocupa de buna desfăşurare a alegerilor de anul viitor, iar alegerile la dublu vor fi greu de gestionat. În capul celor care vor sta la cârma Prefecturii Gorj se vor sparge nişte oale.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here