Rangeri de pază, pe domeniul de vânătoare a lui Elan Schwartzenberg de la Crasna

377

DeschidereNimeni nu se apropie de fondul de vânătoare concesionat anul acesta de afaceristul Elan Schwartzenberg în zona localităţii Crasna. Asta deoarece proprietatea, deţinută de omul de afaceri pentru următorii 30 de ani, populată cu cerbi şi mistreţi, trebuie să fie pregătită pentru una din marile vânători care se anunţă că vor avea loc aici în această iarnă.

Pentru paza domeniului, afaceristul, patron al postului Realitatea TV, are angajat personal specializat, spun localnicii din zonă, adică nişte rangeri înarmaţi care nu lasă pe nimeni să se apropie de fondul de vânătoare de la Crasna. Asta, cred oamenii, şi pentru a evita privirile curioşilor, interesaţi de notorietatea vânătorilor veniţi aici chiar şi din afara ţării.

Elan Schwartzenberg, patronul Realitatea TV, a achiziţionat anul acesta patru fonduri de vânătoare din judeţul Gorj. Este vorba despre cel din Valea Sadului-Bumbeşti-Jiu, cel din Cărpiniş, comuna Crasna, fondul de vânătoare din Gilort, precum şi cel din Obârşia Lotrului. Puiu Diaconescu, vicepreşedintele PSD Gorj, susţine că fondul de vânătoare de la Crasna, concesionat de afaceristul Elan, pentru trei decenii, s-ar întinde pe o suprafaţă de 8000 de hectare de pădure, domeniul desfăşurându-se de la Crasna de Jos, până la Obârşia Lotrului. Diaconescu menţionează că oamenii s-ar fi plâns că au auzit periodic împuşcături în pădure.

Cu puşca de pază

01_23_67edf8b272De altfel, spusele lui Diaconescu sunt susţinute şi de o parte a membrilor obştei din zonă, care spun că nimeni nu reuşeşte să se apropie de fondul de vânătoare, deoarece deţinătorul concesiunii ar avea rangeri înarmaţi şi jeep-uri, cu care pot să facă faţă terenului accidentat. De asemenea, potrivit lui Puiu Diaconescu, Obştea de Moşneni Aninişeni-Radoşeni Cărpinişeni din Crasna contestă concesiunea, considerând că o parte a actelor care au stat la baza contractului ar fi fost ilegale. “Fosta conducere a încheiat recent un contract de concesiune a fondului de vânătoare existent pe suprafaţa de 8.000 de hectare, în perioada în care nu mai erau de drept la conducerea obştii, încălcând astfel statutul şi legislaţia ţării”, au avertizat reprezentanţii obştei, informând în scris, recent, Prefectura Gorj.

Avocatul obştei, tatăl lui Cătălin Măruţă

De altfel, obştea din Crasna are mai multe procese pe rol, în unul dintre acestea avocat fiind tatăl lui Cătălin Măruţă, prezentatorul de la ProTV. Tatăl vedetei este fost judecător. Actuala conducere a obştei încearcă să dezvăluie, în instanţă, aceste ilegalităţi ale fostei conduceri, iar dacă vor anula o parte din decizii există posibilitatea ca şi concesiunea afaceristului să fie în pericol. Reamintim că o comisie a Prefecturii Gorj a fost numită de prefectul judeţului, Liviu Andrei, să analizeze doleanţele membrilor acesteia, aici intrând şi concesiunea lui Elan Schwartzenberg. Asta după ce membrii obştei au protestat în luna mai, în faţa Prefecturii Gorj, cerând autorităţilor să îi ajute şi să ia şi poziţie, ajutându-i să recupereze, printre altele, pădurea acum concesionată.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here