Firma lui Berna, lăsată fără avizul Drumurilor Naţionale

308

ranca (3)Până la dezbaterea de ieri de la Rânca, firma lui Theodor Berna, SC Tehnologica Radion SRL, fostul consilier al preşedintelui Traian Băsescu, a repurtat o pierdere.

Este vorba despre avizul de la Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Târgu-Jiu, care i-a fost retras recent societăţii, reprezentanţii SDN realizând că transportul de mare tonaj care ar fi urmat să se realizeze dinspre Rânca ar fi afectat drumurile din Gorj.

Până în prezent, afacerea pe care vrea să o realizeze Theodor Berna în staţiunea montană Rânca, adică acea carieră controversată de granit, nu pare că are prea multe şanse de izbândă. Deja autorităţile judeţene, la fel ca şi autorităţile din Baia de Fier, se împotrivesc, cei de la Agenţia de Protecţia Mediului(APM) sunt suspicioşi, iar reprezentanţii de la SDN au spus “pas” deja investitorilor, retrăgându-le avizul care le-a fost dat iniţial.

Se cere părerea Ministerului Turismului

La dezbaterea de ieri au participat subprefectul Marcel Romanescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu, reprezentanţii APM Gorj, primarii de la Baia de Fier şi Novaci, doi reprezentanţi ai firmei lui Berna, şeful Gărzii de Mediu, Ilie Merfu, şi şeful Obştei Novaci, Ion Chiriac. A fost destul de vocal, Radu Angheloiu şi primarul Constantin Mihuţescu care a propus ca să fie cerută în cauză şi părerea Ministerului Turismului, pentru a se cunoaşte, probabil, dacă la Rânca se vrea să se facă bani din turism sau bani din granit. În final s-a stabilit că mai trebuie să aibă loc o întâlnire şi că este necesar să se ceară şi avizul celor de la releul TV din Rânca, care până în prezent nu au fost consultaţi deloc în legătură cu investiţia care se va realiza în apropiere.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here