Drum comunal reabilitat cu peste 12 milioane lei

2480

O nouă investiție va fi realizată în Gorj prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Este vorba despre reabilitarea unui drum comunal din Berlești. Drumul, în lungime de 8,2 km, va avea asfalt nou, valoarea proiectului fiind de peste 12 milioane lei fără TVA.
Drumul străbate satele Lihulești, Berlești și Gâlcești.
„Drumul comunal DC27A pe cele trei sectoare ale sale prezintă o îmbrăcăminte asfaltică care prezintă tasări neuniforme, burdușiri, denivelări, cedări, fisuri. Problema drumului este lățimea sa redusă, de maxim 4,5-5 metri, care face ca circulația să se desfășoare cu dificultate; atunci când se întâlnesc două mașini, dublarea se face cu greutate, folosind și acostamentul. O mare problemă o reprezintă colectarea și evacuarea apelor de pe partea carosabilă. De-a lungul drumului, șanțurile sunt practic nefuncționabile sau lipsesc. Șanțurile existente sunt în general de pământ, fiind necesare lucrări de reprofilare și decolmatare și execuția de șanțuri noi, acolo unde nu există. Sunt si sectoare amenajate cu șanțuri betonate în satul Lihulești, care sunt foarte degradate și trebuie reparate sau înlocuite”, potrivit caietului de sarcini.
În plus, pe lângă reabilitarea drumului, se vor construi două poduri noi. Firmele de construcții interesate de lucrare au termen până pe data de 1 martie să depună ofertele sau cererile de participare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here