Transporturi ilicite de mărfuri, sancţionate de poliţiştii gorjeni

269

18825 tirPoliţiştii gorjeni au continuat acţiunile de verificare a transporturilor de mărfuri în mai multe localităţi din judeţ. Conducătorii auto identificaţi în timp ce transportau mărfuri fără a deţine documente în acest sens, au fost sancţionaţi de poliţişti, fiind întocmite mai multe dosare penale.

Mai mulţi conducători auto sunt cercetaţi de către poliţişti sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public, după ce au fost identificaţi în trafic, transportând mărfuri, fără a deţine licenţă de transport. Miercuri după-amiaza, la ora 13:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ţicleni, în timp ce acţionau pe DJ 674 A din localitate, pentru verificarea legalităţii transporturilor rutiere de mărfuri, au oprit pentru control autoutilitara condusă de către U.G., de 64 ani, din municipiul Târgu- Jiu. Acesta transporta cantitatea de 16,45 tone piatră brută, fără a poseda licenţă de transport. O jumătate de oră mai târziu, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti l-au depistat pe A.I., de 43 ani, din localitate, în timp ce acesta transporta DJ 675, cu o autospecializată, material lemnos, fără a poseda licenţă de transport. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectare a regimului transportului rutier public.

Ţigări şi cafea fără documente de provenienţă

În aceeaşi zi, două echipaje formate din poliţişti ai Poliţiei Oraşului Novaci şi Secţiei de Poliţie Rurală nr. 9 Novaci, au desfăşurat o acţiune pentru identificarea acelor conducători auto care transportă mărfuri destinate comercializării, fără a deţine documente legale de provenienţă. Pe parcursul acţiunilor, poliţiştii au controlat peste 50 de autovehicule. Au fost identificaţi 2 conducători auto care au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor Legii nr. 12 /1990, republicată, întrucât transportau mărfuri (ţigări şi cafea), evaluate la suma de 1.400 de lei, fără a deţine documente de provenienţă constatate. De asemenea, poliţiştii au mai sancţionat 3 conducători auto pentru nerespectarea legislaţiei rutiere şi o persoană pentru fapte de tulburare a liniştii publice. Valoarea amenzilor aplicate a depăşit suma de 2.000 de lei.

Transport de fier, oprit de poliţiştii din Rovinari

Un bărbat de 44 de ani din Motru este cercetat de poliţişti după ce aceştia au descoperit că bărbatul nu avea documente pentru întreaga cantitate de deşeuri feroase pe care o transporta cu un autotractor. Potrivit documentelor prezentate la control, bărbatul transporta peste 9 tone de deşeuri din fier provenite din incinta unui complex energetic. Având însă suspiciuni cu privire la cantitatea reală de deşeuri transportată, poliţiştii l-au condus pe şofer la o unitate unde s-a procedat la recântărirea deşeurilor, ocazie cu care a fost constatată existenţa unei diferenţe de peste 2 tone de deşeuri, faţă de ceea ce era menţionat în documentele de transport. Întreaga cantitate de deşeuri a fost indisponibilizată de către poliţişti şi a fost predată reprezentanţilor complexului până la definitivarea cercetărilor. În prezent, poliţiştii continuă cercetările pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here