Adjunctul demis al IPJ Gorj ţine cu dinţii de scaun – Frăţilescu se judecă şi cu şeful Poliţiei Române

392

ion-fratilescuAdjunctul Inspectoratului de Poliţie Judeţean(IPJ) Gorj, Ion Frăţilescu, dat afară ca urmare a neregulilor grave constatate în activitatea sa, a cerut judecătorilor Curţii de Apel din Craiova, suspendarea actului prin care a fost demis. În paralel, Frăţilescu a cerut şi anularea actului din dosarul de disciplină. În ambele dosare, acesta se judecă cu Liviu Popa, şeful Poliţiei Române.

 

Magistraţii Curţii de Apel Craiova judecă în 16 septembrie cererea prin care adjunctul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Ion Frăţilescu, a solicitat suspendarea actului în baza căruia a fost demis. Frăţilescu a cerut ca până la finalizarea dosarului prin care a cerut anularea dosarului de disciplină, act care a dus la destituirea lui, să nu se aplice demiterea. Adică să rămână în funcţie, chiar dacă şeful Poliţiei Române a decis darea afară a acestuia ca urmare a neregulilor grave constatate. La termenul din luna august, judecătorii din Craiova au solicitat Inspectoratului de Poliţie din Gorj o copie a dosarului de disciplină. Pe 16 septembrie, magistraţii urmează să decidă asupra acestei cereri.

 

Legături periculoase!

În această cauză, Ion Frăţilescu se judecă, atât cu conducerea IJP Gorj, cât şi cu Liviu Popa, şeful Poliţiei Române, cel care l-a destituit din funcţie. Corpul de control al Ministerului Administraţiei şi Internelor a descoperit grave nereguli în activitatea adjunctului, Ion Frăţilescu. A dispus imediat demiterea din funcţie a acestuia. Neregulile găsite nu au fost date, încă, publicităţii, însă există voci care susţin că unele aspecte descoperite de inspectorii din minister ţin de domeniul penalului. Nu ar fi însă pentru prima dată când numele lui Frăţilescu ar fi legat de activitatea infracţională. În urmă cu câţiva ani, fostul şef al IJP Gorj, Constantin Nicolescu a dispus detaşarea sa disciplinară de la Serviciul Poliţiei Economice la Poliţia din Turceni. Atunci i s-a reproşat o legătură, mai mult decât profesională, cu interlopul Petre Stăncioi, condamnat la ani grei de închisoare pentru că a incendiat casele şi maşinile unor poliţişti care l-au anchetat.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here