Paturi, perne, lenjerii noi și corturi au ajuns în 6 centre din subordinea DGASPC Gorj

742

La finele săptămânii trecute, peste 130 de paturi cu saltele și lenjerii de pat, precum și produse de îmbrăcăminte au ajuns la cele 6 centre pentru copiii și tinerii instituționalizați, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Gorj.

Astfel de produse urmează să ajungă la toate DGASPC-urile din țară în următoarea perioadă, fiind furnizate din rezerva de stat a țării. La nivelul județului nostru, acestea au fost deja împărțite către 6 complexuri de servicii din cadrul DGASPC Gorj.
,,Imediat cum le-am primit am început să le distribuim. Deja toate produsele sunt date pe centre, respectiv către cele 6 complexuri de servicii din cadrul DGASPC Gorj, și beneficiarii le pot folosi, în funcție de necesități. Este vorba despre: corturi mari – 5 bucăți, saci de dormit – 136 bucăți, paturi de 1 persoană – 136 bucăți, saltele de 1 persoană – 136 bucăți, pături – 272 bucăți, cearșafuri – 272 bucăți, perne – 136 bucăți, fețe de perne – 272 bucăți, treninguri – 120 bucăți, tricouri – 120 bucăți”, a declarat, pentru cotidianul ”Gorjeanul”, Lucian Zălog, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

Produsele, distribuite în urma controalelor efectuate
Potrivit Nataliei Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, livrarea paturilor și a altor produse aferente a fost dispusă prin hotărâre de Guvern, în urma unor controale realizate în ultimele luni, la mai multe centre din țară.
,,Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse a început livrarea paturilor, saltelelor, pernelor, păturilor, lenjerilor de pat și obiectelor de îmbrăcăminte, destinate copiilor şi tinerilor instituţionalizaţi. Acestea provin din rezerva de stat a țării și vor ajunge în toate DGASPC-urile din țară în maximum 2 luni. Primul județ în care au ajuns aceste produse este Dolj. În total, 10.500 de copii din toată țara vor beneficia de acest sprijin în valoare de 19.066.992,20 lei cu TVA. Produsele au fost primite ca urmare a unei hotărâri de Guvern, după ce în urma conteoalelor inopinate din ultimele luni am constatat că e nevoie ca multe dintre acestea să fie schimbate. Consiliile Județene și autoritățile locale fac eforturi extraordinare de la bugetul propriu pentru susținerea instituțiilor de tip rezidențial, însă orice sprijin în plus este binevenit”, a anunțat Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here