Proprietate privată, pe DJ 674 în Fărcăşeşti

344

DSCN0150Două pancarte pe care stă scris citeţ “Proprietatea Privată” au fost amplasate ieri, după orele 11.00, de o partea şi de alta a drumului judeţean care traversează comuna Fărcăşeşti.

Cel care şi-a delimitat astfel proprietatea, George Laurenţiu Preda, a făcut acest lucru, aşa cum a anunţat de marţi, în prezenţa reprezentanţilor Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia(SNLO) şi a celor ai Exploatării de Carieră(EC) Roşia. Deţinător al unui titlu de proprietate, Preda a încercat să explice celor prezenţi nedreptatea pe care i-o face SNLO, unitate care refuză şi acum să pună în executare hotărârea instanţei de judecată. Hotărârea în cauză îi impune, printre altele, EC Roşia să redea terenul omului, traversat de DJ 674, în circuitul agricol. De altfel, reprezentanţii EC Roşia au DSCN0169încercat ieri să inducă ideea că terenul delimitat de Preda nu s-ar situa în locul indicat de proprietar.

La ora 11.00, în comuna Fărcăşeşti, foarte aproape de cantina Roşia, şi-au dat întâlnire George Laurenţiu Preda, însoţit de apărătorul său, şi reprezentanţii SNLO şi ai EC Roşia. La faţa locului a mai fost prezent şi un poliţist din Fărcăşeşti, trimis aici de reprezentanţii IPJ Gorj, pentru a împiedica o potenţială încercare de blocare a drumului judeţean, de către proprietarul nemulţumit. Discuţiile în contradictoriu au început între părţi, la cincisprezece minute de la sosirea tuturor, proprietarul terenului încercând să îşi demonstreze cu acte că terenul traversat de drumul în cauză este proprietatea sa.

DSCN0129Discuţii, în contradictoriu

Ion Lupulescu, inginerul care se ocupă cu investiţiile la EC Roşia s-a dovedit foarte acid în discuţiile cu Preda şi cu avocatul acestuia, deşi a venit la întâlnirea cu proprietarul terenului, utilizat de unitatea pe care o reprezenta, cu mâinile în buzunare. Lupulescu a declarat că nu îi restricţionează dreptul de proprietate a omului, dar că terenul nu s-ar situa în locul indicat de Preda. “Mă prostiţi cu actele dumneavoastră, în faţă. Haideţi să discutăm pe acte nu pe vorbe”, i-a spus însă Preda lui Lupulescu care i-a transmis însă proprietarului că, în opinia sa, acesta este liber să blocheze drumul judeţean. “Eu vă restricţionez cu nimic dreptul la proprietate, puteţi să blocaţi DSCN0164drumul. Dacă consideraţi că aveţi dreptate puteţi face asta”, a declarat Lupulescu, care indica o altă poziţionare a terenului decât cea arătată de proprietar şi de apărătorul său. În acelaşi timp, Preda nu a spus niciodată că va bloca accesul pe DJ 674.

Proces-verbal la SNLO

În final, Preda şi-a delimitat proprietatea de-o parte şi de alta a drumului judeţean punând câte o pancartă cu “Proprietate Privată”. A menţionat însă că va continua procesul început împotriva SNLO, prin care se doreşte declararea nulităţii absolute a procesului-verbal prin care unitatea încearcă să susţină că terenul a fost cedat Consiliului Judeţean Gorj. Ieri la orele amiezii părţile s-au reîntâlnit la sediul SNLO din Târgu-Jiu pentru a încheia un proces-verbal privind poziţia proprietarului şi cea a SNLO în legătură cu cele petrecute ieri la Fărcăşeşti. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj, care deja i-au dat dreptate proprietarului, nu au fost prezenţi la întâlnirea de ieri.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here