Bîrcă, lăsat cu ochii în soare la şedinţa de Consiliu Local

323

barcaConsilierii locali din Turburea, nouă la număr, care au anunţat săptămâna trecută Prefectura Gorj că intenţionează să boicoteze şedinţa de luni de Consiliu Local şi-au dus promisiunea până la capăt.

Aceştia nu s-au prezentat ieri la apelul primarului Bîrcă, la şcoala din Poiana, deşi aici a sosit subprefectul Marcel Romanescu şi şeful de la Legalitate, Liviu Diaconescu, iar din partea PDL, a fost aici responsabilul de zonă, Elena Cojocaru. Şedinţa de Consiliu Local, boicotată, până la întrunirea unei comisii mixte cerută de consilierii nemulţumiţi, nu a mai avut loc, Bîrcă prezentându-se la şedinţă doar alături de unul dintre consilieri, de viceprimar, ambii de la PDL, şi de un consilier independent.

Bîrcă nu poate să controleze Consiliul Local. Acesta a fost semnalul de alarmă tras de nouă dintre consilierii din Turburea care sătui de lipsa de transparenţă a edilului local, de vorbele urâte ale acestuia şi de comportamentul de condamnat al primarului, i-au tras clapa ieri în faţa superiorului de la PDL şi a reprezentanţilor de la Prefectura Gorj. Cei nouă consilieri, de la PSD, PNL, PRM şi PNG care au atenţionat încă de săptămâna trecută că vor boicota şedinţele de Consiliu Local dacă primarul nu îşi schimbă atitudinea şi explică cum a cheltuit banii publici nu au participat la şedinţa convocată de primarul în exerciţiu. Pe ordinea de zi se afla şi luarea la cunoştinţă a consilierilor de demisia unuia dintre cei de la PDL şi înlocuirea sa cu vărul primarului, care obţinuse şi validarea Biroului Permanent Judeţean al PDL Gorj. Schimbarea nu s-a mai produs, din lipsă de cvorum, cum nu s-a mai rectificat nici bugetul local. Şedinţa nu a mai avut loc, în sală fiind prezenţi doar patru membri ai Consiliului Local, printre care şi primarul.

Băran, consilier PSD: “Aşteptăm constituirea comisiei mixte”

Victor Băran, unul dintre cei patru consilieri PSD de la Turburea a declarat că nici nu se punea în discuţie ca vreunul dintre cei nouă consilieri să participe la şedinţă. El a anunţat şi ce va urma de acum înainte. “Pentru dezamorsarea conflictului trebuie ca domnul prefect să constituie comisia mixtă pe care i-am solicitat-o. Comisia va fi formată din reprezentanţi ai Prefecturii Gorj şi din reprezentanţi din Consiliul Local Turburea. Când o să fim anunţaţi că se vrea asta, că se constituie comisia şi că se va şi întruni, dar şi locul şi ziua când se va întâmpla asta, abia atunci vom aduce la normalitatea situaţia din Consiliul Local”, a declarat Băran care a anunţat că în caz contrar consilierii se vor adresa, în acelaşi mod, Direcţiei Naţionale Anticorupţie, cu documente privind felul în care sunt cheltuiţi banii publici la Turburea. “După ce vom merge la DNA vom relua şedinţele de Consiliu Local pentru că nu avem interesul să paralizăm activitatea în comuna Turburea”, a declarat Băran.

Subprefectul, afară cu oamenii

În jur de 50 de persoane, localnici din Turburea, şi-au arătat interesul ieri să participe la şedinţa de Consiliu Local convocată de Bîrcă. Dacă nu s-a ţinut, oamenii au stat însă de vorbă cu plăcere cu subprefectul Marcel Romanescu care a preferat compania localnicilor, întrebându-i de problemele lor, “Trebuiau totuşi să vină consilierii nemulţumiţi acolo. Noi am făcut drumul până Turburea pentru a discuta despre aceste probleme. Nu aveam cum contacta consilierii. Am stabilit însă cu primarul Bîrcă ca, la şedinţa următoare, extraordinară, să facem tot posibilul să venim iar acolo. Astăzi(n.r. ieri) am avut disponibilitate, şi am fi putut discuta. Vom analiza însă situaţia la şedinţa următoare”, a declarat subprefectul Romanescu, care susţine însă că dacă va intra prefectul în concediu va fi foarte dificil să plece iar la Turburea.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here