Răuţ a renunţat la vechiul proces cu CE Turceni, pentru unul nou

333

pag10bunFostul salariat al Complexului Energetic(CE) Turceni, Ion Răuţ, a decis ieri, la prima vedere într-un mod cu totul şi cu totul surprinzător, să pună punct procesului vechi cu unitatea la care a lucrat. Răuţ nu a abandonat însă procesul prin care încearcă să revină pe vechiul post deţinut în unitatea energetică, ci doar a renunţat la dosar pentru a deschide altul nou.

Metoda la care a apelat, care a lăsat de altfel cu gura căscată instanţa de judecată, l-a scăpat însă de un magistrat pe care Răuţ în considera inechitabil, în împărţirea justiţiei. Noul dosar identic cu cel cerut pentru închidere joi va fi instrumentat la aceeaşi secţie a Tribunalului Gorj dar va fi repartizat la un alt magistrat.

 

Procesul deschis de Ion Răuţ, Complexului Energetic Turceni a înregistrat ieri un nou termen. Acesta a fost însă neobişnuit faţă de cele care s-au derulat deja în dosar şi asta pentru că, la final, petentul a solicitat ca dosarul să fie închis deoarece renunţă la acţiune. Răuţ îşi motivează gestul în documentul scris pe care îl adresează preşedintelui Tribunalului Gorj, Secţiei de Conflicte de Muncă şi Asigurări Sociale. “Faţă de cererea prin care am cerut să se dispună reîncadrarea mea, conform contractului individual de muncă, solicit să luaţi act de renunţarea mea la judecată în aplicarea art. 246 Cod procedură civilă, având în vedere că, de la înregistrarea cererii mele, am observat încălcări ale legii, legate de această cauză, care justifică bănuiala legitimă că nu voi avea parte de un proces echitabil”, transmite, olograf, Răuţ.

Erorile judecătoarei Tomescu

Răuţ explică, tot în scris, câteva din erorile făcute, susţine acesta, în mod intenţionat de instanţă. “La termenul din 16.06.2011 aţi stabilit un nou termen peste 21 de zile, încălcând art. 212(2) Legea 62/2011 care prevede că termenele de judecată nu pot fi mai mari de 10 zile; La data de 01.07.2011 am solicitat dosarul cauzei pentru studiu şi am constatat că nu fusese întocmită minuta şedinţei din 16.06.2011, contrar dispoziţiilor art. 258 Cod procedură civilă şi art.107(1) Regulamentul de ordine interioară a instanţelor judecătoreşti”, susţine, în continuare, Răuţ. Cert este că în locul dosarului vechi, Răuţ a deschis altul nou, identic cu primul, care a fost repartizat însă altui judecător. “Am renunţat la judecarea dosarului meu de către acel complet ca o formă de protest observând deja că până la acel moment s-au încălcat o serie de norme procedurale pe care le-am adus la cunoştinţa instanţei, prin cererea depusă consider că nu trebuia să las un judecător să zburde prin legislaţie, după pofta inimii. Am înregistrat, în schimb, o altă acţiune identică”, a declarat Răuţ care susţine că va lua atitudine împotriva celor din Secţia de Litigii de Muncă “până când se vor separa apele”. Ion Răuţ a avut promisiunea, până acum câteva săptămâni, că va fi reangajat în funcţia de inginer şef la Complexul Energetic Turceni, promisiune pe care conducerea unităţii energetice nu şi-a mai respectat-o, schimbând lucrurile pe ultima sută de metri. Din acest motiv, Răuţ a continuat însă demersul făcut în justiţie, dorind să revină la funcţia deţinută anterior eliminării sale abuzive din CE Turceni.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here