Bac ratat şi a treia oară pentru mediatorul din Baia de Fier

357

maruntelul IonMediatorul rromilor de la Grupul Şcolar Industrial Baia de Fier nu a promovat nici de această dată bacalaureatul deşi s-a aflat la a treia încercare. Ion Mărunţelu a obţinut nota 2,60 la limba şi literatura română, 3,20 la biologie şi 5,20 la matematică, la ultima probă camerele fiind scoase din uz pentru o perioadă, ca urmare a unei pene surprinzătoare de curent.

De altfel bacalaureatul la unitatea de învăţământ din Baia de Fier a fost un veritabil eşec, doar 4 elevi reuşind să promoveze, în final, examenul. Dacă la a doua sesiune Mărunţelu nu va promova nici de data aceasta examenul îşi poate lua adio de la activitatea de mediator, noua lege a învăţământului oprindu-l să mai profeseze fără bacalaureat.

Nu numai absolvenţii de liceu din judeţul Gorj au dat chix la bacalaureat, promovând în număr foarte mic, chiar şi cei aflaţi la catedră şi-au dat cu stângu-n dreptu’ la Bac, un exemplu elocvent în acest caz fiind înregistrat la Baia de Fier. Ion Mărunţelu, deja cunoscut gorjenilor pentru dorinţa sa de a promova bacalaureatul, dar şi pentru rateurile sale repetate la acest examen, nu a reuşit să promoveze, nici de data acesta, şi să intre în posesia diplomei de bacalaureat. Mărunţelu s-a prezentat la disciplinele de examen dar s-a cramponat de limba română, la proba scrisă acesta obţinând doar nota 2,60, anul trecut reuşind să ia 2.70. În regres total, mediatorul şi-a măsurat cunoştinţele la biologie unde a obţinut însă nota 3,20, după ce anul trecut a încercat să treacă de chimie unde a luat însă 1,45. Mărunţelu a fost mai statornic la matematică unde a obţinut aceeaşi notă ca şi la bacalaureatul de anul trecut, adică 5,20, tot examenul fiind însă un eşec, acesta nereuşind să promoveze cu media 6.00.

Directorul Guţu şi-a închis telefonul

Directorul Grupului Şcolar Baia de Fier, pedelistul autosuspendat din funcţia de preşedinte al PDL Baia de Fier, Tiberiu Guţu, şi-a închis imediat ieri telefonul pentru a nu da explicaţii mass-media în legătură cu rezultatele slabe obţinute de elevii unităţii de învăţământ. Guţu, anunţat în prealabil că este căutat de presă, a preferat să îşi închidă mobilul decât să vorbească despre Mărunţelu, subalternul său şi despre promovabilitatea la Bac în şcoala pe care o conduce. Asta, însă, în timp ce directorul nu se afla în şcoală, deşi a fost căutat în timpul orelor de program.

Elevi slabi, profesori aşişderea

Dacă la Baia de Fier doar patru elevi au promovat, iar mediatorul nu, nu numai absolvenţii în cauză sunt de vină, susţin părinţii acestora care dau vina pe profesorii care sunt mai interesaţi de politică decât de educarea liceenilor. La Baia de Fier s-a înregistrat acum, sub conducere PDL, o promovabilitate de 3%, acum doi ani fiind de peste 90%. În această sesiune la Baia de Fier au promovat trei seralişti şi o singură elevă de la cursurile de zi.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here