Efectul neaprobării taxei de branşare: S-a tăiat apa în Turcineşti

386

primar turcinesti●“Avem datorii la curent de o sută de milioane de lei, nu mai puteam să lăsăm să curgă apa gratis” – Vasile Gogălniceanu, primar Turcineşti

 

Locuitorii comunei Turcineşti, comună aflată la o aruncare de băţ de Târgu-Jiu, au rămas de luni seara fără apă la robinete. Asta ca urmare a neaprobării, în şedinţa tumultuoasă de Consiliu Local, a taxei de branşare propusă la vot de primarul comunei, Vasile Gogălniceanu şi de grupul PSD. Cum vicele Dumitru Modrea şi unul dintre consilierii liberali au făcut front comun cu cei de la PDL, propunerea a picat iar efectul a fost, stoparea imediată a apei.

primaria_turcinestiPeste o sută de cetăţeni din comuna Turcineşti regretă scandalul izbucnit luni seara în şedinţa de Consiliu Local, deoarece au rămas fără apă, deşi erau pregătiţi să îi plătească branşarea, făcută deocamdată gratis. Asta mai ales că localnicii i-ar fi cerut expres edilului local să vină în şedinţa de Consiliu Local cu un proiect de hotărâre prin care să se stabilească drept taxă de branşare, achitarea a 200 de lei pentru fiecare gospodărie racordată la apă. Primarul a ascultat doleanţa oamenilor şi a făcut întocmai, stabilind să impună pe ordinea de zi proiectul cu pricina. La vot însă a izbucnit un scandal cât casa, iar proiectul nu a trecut, cel care a ripostat cel mai mult fiind chiar vicele PNL, Dumitru Modrea. Eşecul a dovedit că USL-ul nu funcţionează deloc la Turcineşti, Modrea fiind cel care face jocurile în primărie, nici Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, nefiind în stare să îl strunească pe subalternul său din partid. “Am vorbit şi cu Dian Popescu dar nu cred că poate să ne ajute deoarece are şi el destule probleme şi prin alte localităţi, USL-ul funcţionează cu hopuri”, a declarat Gogălniceanu, care a anunţat că luni seara imediat după şedinţă a stopat apa la Turcineşti. Primarul se plânge că a acumulat datorii foarte mari la curent, la staţia care asigură apa pentru localnicii din Turcineşti, bani care nu pot fi plătiţi decât dacă branşarea se va face contra cost. Edilul nu ştie dacă va mai da drumul la apă pentru localnici, în perioada următoare.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here