Undă verde la angajări în spitale

1120

Guvernul a deblocat angajările în Sănătate și Asistență Socială. Spitalele pot demara imediat concursurile de angajare, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu a făcut demersuri pentru deblocarea a 41 de posturi, dintre care 38 sunt posturi de medic.

Ministrul Sănătăţii a declarat joi, după adoptarea memorandumurilor în Guvern pentru deblocarea posturilor din sănătate, că unităţile sanitare care au solicitat scoaterea acestor posturi la concurs trebuie să demareze imediat aceste proceduri.
„Unităţile sanitare care au solicitat scoaterea posturilor la concurs să demareze imediat aceste proceduri, odată cu aprobarea Memorandumului, este esențial pentru că nu trebuie să aşteptăm şase luni ca să scoatem posturile la concurs, ele pot scoate cât mai repede, procedura spune că după publicare, în termen de 30 de zile se pot organiza concursuri de ocupare a posturilor. Rugămintea mea este să facă acest lucru cât mai repede”, a spus Rafila.
În plus, ministrul Sănătății a anunţat că, de la 1 ianuarie 2024, toate posturile care se vacantează în sistemul de sănătate vor putea fi scoase la concurs fără memorandum, în cazul celor care pleacă din sistem sau se pensionează.
La începutul acestui an, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a transmis către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a un nou memorandum prin care a solicitat deblocarea a 41 de posturi vacante, dintre care 38 sunt posturi de medici.
Prin decizia Executivului au fost deblocate şi 365 de posturi la serviciile de Ambulanţă.
Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, în ședința de guvern de ieri, că fiecare angajare trebuie să se reflecte în oferirea de servicii mai bune pentru pacienţi.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here