Surprize la CET! – Sentinţa Tribunalului Gorj îl face pe Răuţ şef al Corpului de Control

314

IMG_4764În ciuda faptului că mulţi “binevoitori” nu l-au vrut cu niciun preţ înapoi la Complexul Energetic(CE) Turceni, Ion Răuţ revine în unitate ca urmare a publicării sentinţei Tribunalului Gorj. Surpriza este însă că instanţa obligă conducerea unităţii energetice nu numai să îl reangajeze pe Răuţ, ci să îl şi repună pe acesta pe funcţia deţinută anterior celei de director de Resurse Umane, adică pe postul de şef al Corpului de Control al CE Turceni.

Din această postură, potrivit fişei postului, Răuţ va putea să îl ia la controlat pe cel care i-a ocupat funcţia, adică pe Corneliu Gârjoabă, actualul director de Resurse Umane, cel care de altfel a încercat să îi pună şi nişte beţe-n roate la capitolul revenire pe post.

Ion Răuţ a intrat, în sfârşit, în posesia hotărârii motivate a Tribunalului Gorj care pe 26 aprilie 2011 i-a dat câştig de cauză în procesul cu CE Turceni. Acest document îi era absolut necesar fostului salariat, pentru a demonstra că deţine actul care obligă unitatea să îl reintegreze în activitate. Din considerentele hotărârii rezultă că Ion Răuţ ar trebui repus în funcţia deţinută anterior celei de director de Resurse Umane, respectiv cea de şef al Corpului de Control. “Chiar dacă reclamantul nu poate fi reîncadrat pe postul de director se impune reîncadrarea acestuia de către pârâtă pe postul deţinut anterior încheierii actului adiţional”, se arată în hotărârea instanţei. În cuprinsul aceluiaşi document se precizează că potrivit unei adeverinţe emise de CE Turceni “reclamantul şi-a început activitatea în cazul pârâtei la 1.04.2004, ca inginer, iar la data de 11.06.2007 când s-a încheiat actul adiţional prin care i s-a oferit funcţia de director acesta era angajat ca şef compartiment unic de control financiar şi gestiune(n.r. Corpul de Control)”. Şi pentru a nu mai da posibilitatea reprezentanţilor de la CE Turceni să o mai dea la întors în hotărâre se precizează următoarele: “Pârâta nu poate fi exonerată de obligaţia legală de a-l reintegra pe reclamant pe postul deţinut anterior datei de 11.06.2007, deci anterior funcţiei de director”. Această funcţie este în prezent ocupată de Vasile Păsărescu, membru PDL.

Pericol de executare silită

Ion Răuţ a transmis deja Hotărârea instanţei reprezentanţilor CE Turceni, solicitând o executare voluntară a sentinţei pentru a nu se ajunge la cheltuieli nejustificate. “Având în vedere discuţiile anterioare cu conducerea unităţii, din care am dedus că odată comunicată hotărârea nu vor fi nici un fel de probleme legate de reîncadrarea mea, cred că se va realiza o executare voluntară a sentinţei. Mai mult decât atât, întrucât în discuţie au fost evocate şi alte posturi în afara celui stabilit de instanţă, eu îmi menţin promisiunea de a accepta unul corespunzător pregătirii şi experienţei mele profesionale, raportat şi la nevoile actuale ale societăţii şi nu îmi doresc să iau locul ocupat de un alt coleg de-al meu”, a declarat Ion Răuţ.

Remember

Ion Răuţ a fost timp de trei ani, în perioada 2004-2007, şeful Corpului de Control al CE Turceni. De acea perioadă se leagă unele dezvăluiri importante din cadrul unităţii, unele făcând obiectul unor dosare grele instrumentate de DNA, unul fiind şi cel al strămutaţilor de lux. În iunie 2007 a fost numit director de Resurse Umane, iar în ianuarie 2009 i-a fost desfiinţat postul, fiind mai apoi concediat în luna iunie a aceluiaşi an. Desfiinţarea postului s-a produs în momentul în care director general al CE Turceni era numit Ionel Manţog, unul dintre principalii strămutaţi de lux trimişi în judecată de DNA. Răuţ apelează la instanţă pentru a-şi face dreptate ca urmare a concedierii incorecte iar acum, după aproape doi ani, i s-a dat dreptate de instanţa de judecată.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here