Fondurile lui Pasăre şi-au luat zborul! – Asistenţi şomeri, din lipsa banilor Primăriei Dragoteşti

377

vili pasare●“Nu mai avem prevederi bugetare. (..)Bugetul Primăriei Dragoteşti face faţă cheltuielilor cu asistenţii persoanelor cu handicap, până în iunie. Cheltuielile cu aceşti asistenţi se ridică la 140 de milioane de lei vechi, lunar. Doar doi asistenţi nu intră în şomaj, persoanele cu handicap pe care le îngrijesc fiind minore”- Armegioiu Fineta, secretara Primăriei Dragoteşti

Primăria Dragoteşti, condusă de edilul local Vili Pasăre, nu mai are bani pentru asistenţii persoanelor cu handicap. Reprezentanţii instituţiei nu ascund însă faptul că au ajuns la fundul sacului cu bani şi nici faptul că au cerut ajutorul autorităţilor judeţene, dar fără prea mult succes. Atunci a înştiinţat cei 13 asistenţi ai persoanelor cu handicap, înregistraţi în comună, că trebuie să devină şomeri, până la reglarea situaţiei financiare a primăriei.

Astfel, instituţia publică a fost nevoită să anunţe la AJOFM Gorj că din 1 iunie, cei 13 vor intra în şomaj, bugetul pentru plata serviciilor acestor persoane fiind secătuit. Reprezentanţii primăriei susţin însă că îi vor recupera pe salariaţi după ce îşi vor finaliza şomajul.

Nu numai Primăria Dragoteşti îşi trimite “salariaţii” acasă şi Spitalul Bumbeşti-Jiu face un lucru similar. Per total însă, aproximativ 50 de persoane, angajaţi ai mai multor instituţii şi societăţi comerciale din judeţul Gorj, vor fi disponibilizate începând din a şasea lună a acestui an, conform ultimelor notificări primite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM).

Spital cu salariaţi şomeri

Cele mai multe persoane care vor rămâne fără loc de muncă sunt de la Spitalul orăşenesc Bumbeşti-Jiu, care a fost închis de la 1 aprilie. Personalul medical care activa aici a fost redistribuit la alte unităţi spitaliceşti din judeţ, rămânând însă fără soluţie de rezolvare angajaţii din administraţie. Astfel, potrivit reprezentanţilor AJOFM Gorj disponibilizări au fost anunţate de SC Distrigaz Sud SRL care va trimite în şomaj 11 persoane, în timp ce alţi 22 de angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu vor rămâne fără loc de muncă.

Pentru debutul lunii mai, conducerea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj anunţă o rată a şomajului de 7,31% şi un număr total de şomeri la nivelul judeţului nostru de 11.258. Aceasta este mai scăzută faţă de luna anterioară, când, în Gorj, rata şomajului a fost de 8,21%, corespunzătoare unui număr de 12.637 şomeri. Dintre aceştia, 6.788 de şomeri erau indemnizaţi, iar 5.605 erau de sex feminin.

Izabella Molnar, Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here