Natalia Roşoga, înlocuită din funcţia de preşedinte al Comisiei de Evaluare a Persoanelor cu Handicap

763

natalia rosogaComisia de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap (CECPAH) Gorj, subordonată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj, va avea un nou preşedinte. Doctor Natalia Roşoga, cea care ocupa această funcţie, a depus o cerere pentru încetarea activităţii din motive medicale.

Din această cauză, astăzi, în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, se va alege un nou preşedinte al Comisiei.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj ne-au confirmat faptul că: în urma cererii pentru încetarea activităţii din motive medicale a doamnei Dr. Natalia Roşoga, fost preşedinte al Comisiei de Evaluare, înregistrată la DGASPC Gorj cu numărul 8224/01.04.2011, pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliu Judeţean este trecut şi proiectul de hotărâre privind modificarea componentei Comisiei de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap Gorj”.

La baza modificării componenţei Comisiei de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap Gorj stau prevederile articolului 4 din Legea 448/2006, republicată şi actualizată, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, conform căruia: „Comisia de evaluare este organ de specialitate al Consiliului Judeţean, după caz, al Consiliului local al sectorului municipiului Bucureşti, cu activitate decizională în materia încadrării persoanelor adulte în grad şi tip de handicap şi are următoarea componenţă: a) preşedinte este un medic de specialitate expertiză medicală a capacităţii de muncă, medicină internă, medicină de familie sau un medic de medicină generală, absolvent de cursuri de management în domeniul sociomedical; b) un medic de specialitate expertiză medicală a capacităţii de muncă, medicină de familie sau un medic de medicină generală, propus de direcţia de sănătate publică judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti; c) un reprezentant desemnat de organizaţiile neguvernamentale care desfăşoară activităţi în beneficiul persoanelor cu handicap; d) un psiholog; e) un asistent social.”

Noul preşedinte, ales prin vot

„Componenţa Comisiei de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap Gorj nu se schimbă, numai Preşedintele Comisiei de Evaluare din motivele arătate mai sus. Membrii comisiei de evaluare au fost stabiliţi prin Hotărârea Consiliului Judeţean Gorj nr.72 din 29.10.2010”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj. Noul preşedinte al Comisiei va fi ales prin vot în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean de astăzi. Vor fi primite propuneri, inclusiv din partea instituţiilor care au reprezentanţi în rândul membrilor Comisiei de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap Gorj. Numele noului preşedinte al Comisiei vi-l vom dezvălui în numărul viitor al cotidianului nostru.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here