CE Turceni îşi deschide porţile pentru firma primarului Iordache

253

IMG_7258Complexul Energetic(CE) Turceni va organiza pe data de 14 aprilie ,,Ziua Porţilor Deschise” la sediul unităţii, eveniment pentru care s-au emis deja sute de invitaţii atât către reprezentanţii Ministerului Economiei, cât şi pentru autorităţi şi mass-media.

Pregătirile pentru această zi importantă nu se opresc însă aici, deoarece conducerea unităţii a luat decizia de a moderniza pe o porţiune şi intrarea în CE Turceni, asta pentru a impresiona, cu siguranţă, oaspeţii care vor trece, săptămâna viitoare, pragul unităţii. Lucrările de modernizare sunt realizate însă de fosta firmă a primarului Iordache, Ydail Construct, încă controlată de acesta, care, fără să concureze cu vreo altă societate, plantează acum, de zor, tuia, flori şi instalează fântâni arteziene în curtea CE Turceni. Totul într-o perioadă în care unitatea cică face economii.

primar turceniConducerea dar şi unii salariaţi ai CE Turceni au intrat de ceva vreme în febra pregătirilor pentru “Ziua Porţilor Deschise”, organizată joia viitoare cu începere de la orele 10.00 la unitatea energetică. Cum evenimentul l-ar putea aduce aici chiar pe ministrul Economiei, Ion Ariton, şefii Complexului Turceni şi-au luat măsuri de precauţie, menite să impresioneze însă oficialităţile care vor fi prezente la marea manifestare. Astfel, cu ordin de sus, s-a stabilit ca deschiderea porţilor producătorului de electricitate să se facă lăsând la vedere o alee nouă, fântâni arteziene, flori şi arbori de tuia, plantaţi în curtea CE Turceni. Pentru acest moment nu s-a apelat la o licitaţie, mai ales că pregătirile trebuie să se finalizeze în mai puţin de o săptămână, dar s-a apelat în schimb la o firmă “de casă” din Turceni. Cine, dacă nu firma familiei Iordache putea să câştige, de pe urma pregătirilor de la complex, nişte bănuţi?

Săptămâna curăţeniei

Şi astfel, SC Ydail Construct SRL, firma deţinută nu demult de primarul liberal de la Turceni, Ion Iordache, dar controlată încă de edilul local, face lucrările în cauză în incinta unităţii energetice. Muncitorii lui Iordache robotesc de zor, de dimineaţa până la finalul orelor de program, pentru înfrumuseţarea subită a intrării în CE Turceni. Oamenii plantează flori, arbori de tuia pentru care se vehiculează că s-au cerut 400 de lei, deşi aceştia costă mai puţin de 100 în magazinele de profil, arteziene şi ce este foarte important, scot pavelele vechi pentru a pune unele noi. Operaţiunea costă, dar toată lumea se fereşte să spună cât. Corneliu Gârjoabă, directorul de Resurse Umane de la CE Turceni, confirmă doar că la intrarea în unitate se lucrează. “Nu ştiu ce firmă lucrează acolo. Nici nu ştiu cât a costat. Poate ştiu cei de la Comercial”, a explicat Gârjoabă.

Ariton se lasă rugat

În ce priveşte opinia conducerii unităţii, purtătorul de cuvânt al CE Turceni, Elena Zamfir, s-a limitat în a ne explica că oaspeţi de seamă vor trece pragul producătorului de electricitate pe 14 aprilie, o parte dintre oaspeţi neconfirmându-şi însă, deocamdată, prezenţa în Gorj, la acest eveniment. “Aşteptăm încă confirmarea prezenţei unora dintre invitaţi. A fost invitat şi ministrul Ion Ariton, încă aşteptăm confirmarea”, a declarat Zamfir.

“Ziua Porţilor Deschise” are ca temă de dezbatere, Proiectul Getica CCS.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here