Viol în pădure la Dăneşti! Victima este o elevă.

421

viol 2La doar 16 ani, o elevă dintr-un sat situat la câţiva kilometri de municipiul Târgu Jiu a trecut prin momente cumplite, după ce un individ şi-a bătut joc de ea, violând-o într-o pădure prin care fata trecea pentru a scurta drumul spre casă. Ea se învoise de la şcoală pentru că nu se simţea bine, agresorul care i-a schimbat pentru totdeauna cursul vieţii rămânând deocamdată necunoscut.

Eleva de clasa a opta este singurul copil la părinţi, iar toată copilăria i-a fost marcată de o serie de intervenţii chirurgicale efectuate în zona feţei, pentru corectarea unor probleme de sănătate. Maria (n.r. – nume fictiv, pentru protejarea identităţii victimei) a reuşit să redevină un copil normal de abia în urmă cu câţiva ani, după ce, numeroşi medici români îi spuseseră că nu mai are mult de trăit, salvarea ei venind de la nişte chirurgi nemţi. Problemele de sănătate nu au dispărut însă definitiv, iar ieri eleva şi-a cerut voie să fie lăsată să meargă acasă mai devreme pentru că toată dimineaţa o duruse capul. Puţin mai târziu dascălii aveau să afle teribila veste despre cele întâmplate. „Ea este elevă în clasa a opta şi nu s-a simţit bine încă de la prima oră, iar în pauza de la 11.00 a venit ca s-o învoiesc pentru că îi era rău în continuare. I-am dat voie, pentru că ştiam că are probleme de sănătate, iar acum mi-a fost dat să aud că nu a mers spre casă pe drumul principal, ci a luat-o printr-o pădure şi acolo a fost violată. Nici nu ştiu ce să mai spun, am nişte emoţii şi sunt şocată de cele întâmplate, nu-mi vine să cred urechilor”, ne-a mărturisit una dintre profesoarele pe care eleva le are la şcoala la care învaţă.

Poliţiştii au venit imediat aici şi au discutat cu dascălii despre cele întâmplate, bunica fetei venind şi ea într-un suflet ca să le explice oamenilor legii problemele de care suferă copila. Bătrâna nu ştia prea multe despre cele întâmplate în pădure, dar era convinsă că dacă faptele s-au produs acolo, era clar că nimeni nu avea cum să o ajute pe nepoata ei. „În pădure nu ai la cine să ceri ajutor. Ea a mers pe potecă, o potecă pe care am mers şi eu toată viaţa şi nu s-a întâmplat nimic niciodată. Dacă ţinea drumul principal, atunci şi dacă sărea cineva la ea, putea să strige după ajutor şi sigur o auzeau oamenii. Am înţeles că este foarte şocată şi că nici nu a putut să le spună poliţiştilor mare lucru despre ceea ce i s-a întâmplat”, a spus femeia. Oamenii legii au venit imediat la faţa locului după ce au fost anunţaţi prin 112 despre evenimentul respectiv, după producerea violului copila de 16 ani târându-se cu greu prin pădure până acasă, pentru a-i povesti mamei ce i s-a întâmplat. Femeia a sunat după ambulanţă, fata mai găsind apoi resursele fizice necesare pentru a parcurge cu poliţiştii drumul de pe cărarea din pădure, pentru oamenii legii fiind vital să culeagă probele cât mai repede. Câini lupi au fost aduşi aici pentru a scotoci împrejurimile, ancheta nereuşind să ducă la prinderea violatorului, deocamdată.

Localnicii, şi mai ales femeile în vârstă, sunt îngroziţi de gândul că un violator umblă liber şi nici măcar nu i se cunoaşte identitatea. Bătrânele din sat spun că oricum dormeau cu teamă, acum, după cele întâmplate, frica lor fiind şi mai mare. „Cum să nu îmi fie frică dacă am 60 de ani şi stau singură în casă, că nu mai am om. Acum intră peste tine şi îţi dă în cap fără probleme. Fata asta o şi cunosc, era un copil nevinovat, ce-o fi avut nenorocitul ăla cu ea nu-mi dau seama”, a declarat Dorina Becheru. „Nici după lemne prin pădure nu o să mai mă duc, să fiu a dracului, las baltă surcelele că şi aşa vine căldura de acum încolo. Să-l prindă Poliţia mai repede pe nemernicul ăla că ne e frică, normal că ne e frică”, a mai spus o femeie, în timp ce un bărbat din sat, Costel Cordoneanu, s-a arătat dispus să participe ca voluntar la căutări. „Aducem şi un elicopter dacă e nevoie, numai să ştim că îl prinde Poliţia mai repede. Nu putem sta în starea asta. Ăsta trebuie prins şi băgat la puşcărie cât mai degrabă”, a spus bărbatul.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here