Manţog îşi roade unghiile! – CE Rovinari suplimentează lucrările de şlam dens şi virează 2,7 milioane de lei firmei Romelectro

353

DeschidereLipsit de controlul lui Ionel Manţog, Complexul Energetic(CE) Rovinari a atribuit recent la licitaţie peste 2,7 de milioane de lei, firmei Romelectro în aşa zisa afacere ,,şlam dens”. Pe data de 25 martie, adică în urmă cu câteva zile, firma bucureşteană a fost declarată câştigătoare, licitaţia având loc la finalul anului trecut. La licitaţie s-a depus o singură ofertă.

Faptul că această firmă a reuşit să câştige însă o a doua suplimentare de bani de la CE Rovinari, după schimbarea conducerii PDL Gorj şi a diminuării influenţei lui Ionel Manţog, demonstrează că lucrurile au intrat, în sfârşit, în normal la unitatea energetică. Reamintim însă că pentru primul contract cu Romelectro pe şlam dens, Laurenţiu Ciurel a fost schimbat din funcţia de director al CE Rovinari, Manţog punându-i atunci pe urme şi procurorii DNA.

Realizarea depozitelor de cenuşă pentru depozitarea şlamului dens a creat un adevărat scandal în anii în care la cârma Complexului Energetic(CE) Rovinari se afla Laurenţiu Ciurel. Iniţiatorul scandalului, nimeni altul decât Ionel Manţog, pe atunci aflat pe cai mari în PDL, politicianul criticând câştigarea lucrărilor în cauză de către firma Romelectro. Atunci firma a stabilit cu managerul CE Rovinari să îi achite pentru realizarea acestui proiect 150 de milioane de lei, deşi firma ceruse iniţial 170 de milioane. Astfel în aprilie 2008, Consorţiul compus din firmele Energoconstrucţia, Romelectro şi SAEM a câştigat licitaţia de la CE Rovinari pentru acordarea contractului în valoare de 150 milioane de lei (40,2 milioane de euro) privind derularea acestor lucrări de mediu.

Cert este însă că licitaţia considerată de către Ionel Manţog drept o afacere, “afacerea şmen dens” cum a fost numită, i-a trimis la DNA pe 11 dintre cei care au avut vreo legătură cu atribuirea lucrării către Romelectro, asta în frunte cu Laurenţiu Ciurel.

Pedeliştii fac două suplimentări către Romelectro

Dacă Ciurel a fost sacrificat pentru această aşa-zisă afacere, văzută cu ochi critici de către “tăticul energiei” Ionel Manţog, cei care l-au urmat pe actualul pesedist la cârma CE Rovinari nu numai că au achitat banii către societatea bucureşteană, ci au şi suplimentat lucrarea cu alţi bani. Astfel, atât în 2009 cât şi acum în 2011, Romelectro reuşeşte să câştige de la CE Rovinari două suplimentări, o dată a primit 10 milioane de lei în 2009 pentru aceleaşi lucrări iar acum alţi 2,7 milioane de lei. Acest lucru denotă că “afacerea” pentru care Ciurel şi conducerea din 2008 a CE Rovinari a bătut palma cu Romelectro nu a fost ilegală, cum a încercat, de altfel, Manţog să sugereze.

“Eu am dat cică prea mult pentru şlam dens, dar ei suplimentează suma, şi asta de două ori”, se miră Laurenţiu Ciurel care îşi aminteşte de vizitele pe la DNA pe care le-a făcut în acea perioadă pentru acuzele lui Manţog.

Singurul contract semnat de Manţog

Ciurel aminteşte faptul că Ionel Manţog a semnat singurul contract de acest fel la CE Turceni, nu pentru 150 de milioane cum s-a întâmplat la Rovinari ci pentru 470 de milioane de lei. “În cazul meu erau banii pentru două grupuri, 150 de milioane, pentru Manţog erau adevărat patru grupuri dar atunci suma trebuia să fie de 300 de milioane, şi nu de 470 cât s-a semnat. De fapt acesta este singurul contract semnat de Manţog”, explică Ciurel.

Cert este că timpul şi chiar faptele pedeliştilor de la cârma CE Rovinari au dovedit că afacerea “şlam dens” nu a existat decât în mintea lui Manţog.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here