Urmaşii lui Păun şi Livezeanu – Interlopi din Târgu-Jiu, membrii grupului infracţional al lui Naşu’

4497

razieFaptele “de vitejie” ale interlopilor Coco Păun şi Gelu Livezeanu în Gorj s-au stins de ceva vreme în judeţ dar alte persoane certate cu legea le-au urmat exemplul. Dacă pe raza judeţului nostru li s-au limitat drastic activităţile cu caracter infracţional, interlopii fiind opriţi să crească, cei în cauză au găsit modalitatea să “se dezvolte” în judeţul vecin, Mehedinţi, ei intrând în grupul organizat condus de Emilian Ştefan, zis Naşu’.

 

Mărturiile victimelor grupului lui Naşu’ din care făceau parte şi “băieţii de Târgu-Jiu”, cum îi plăcea acestuia să le spună interlopilor din municipiu, arată însă că, în final, membrii grupării nu au ocolit Gorjul, în momentul în care şi-au dat loviturile. Interlopii din Târgu-Jiu, alături de Naşu’ şi de alţi membrii ai grupării deja reţinuţi, sunt cercetaţi de poliţiştii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Mehedinţi şi de procurorii DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova.

Victimele interlopilor erau duse în pădure, unde erau puse să-şi sape groapa. Mai mult, agresorii le striveau degetele cu ciocanul sau le rupeau mâinile, tacticile lor mafiote determinând victimele să le dea tot ce doreau. Acestea erau câteva dintre măsurile extrem de dure la care apelau interlopii din gruparea Naşului în momentul în care victimele refuzau să le dea banii sau bijuteriile pe care le pretindeau. Procurorii DIICOT au identificat şase victime care, sub pretextul recuperării unor datorii inexistente, au fost lipsite de libertate şi agresate şi deposedate în acest mod de diverse sume de bani.

“Au acţionat în toată ţara. Şi în Gorj”

Contactat telefonic, şeful Serviciului de Combatere a Crimei Organizate (SCCO) Mehedinţi, Petrişor Altamăr, a declarat pentru Gorjeanul că gruparea infracţională a lui Naşu’ a dat lovituri peste tot. “Au acţionat în toată ţara. Şi în Gorj. În cam toate oraşele importante. Acum se fac cercetări. Nu vă pot spune despre cei de la Târgu-Jiu, sau cât de extinse sunt cercetările. Oricum, interlopii din Gorj nu au pierit, după Păun şi Livezeanu”, a declarat Altamăr, şeful SCCO Mehedinţi.

Victimele indică spre “băieţii de Târgu-Jiu”

Declaraţiile victimelor făcute anchetatorilor, devenite între timp publice, indică faptul că în gruparea lui Naşu’ existau şi interlopi din Târgu-Jiu. Una dintre victime a menţionat astfel că anul trecut în septembrie ar fi fost sunat de un anume Emil, zis Naşu’, care l-a ameninţat voalat să-şi achite datoria, căci altfel o să aibă probleme cu “nişte băieţi de Târgu Jiu”. O altă persoană a declarat şi ea anchetatorilor că unul dintre interlopi “avea în preocupări perceperea de taxe de protecţie, şantaje asupra diferitelor persoane care aveau bani, sens în care, după ce ridica victimele, exercita violenţă asupra lor, împreună cu Emilian Ştefan, naşul său din Bucureşti, Daniel Pericle, fratele său, Ninel, un taximetrist, Cristian Mitroi, şi alte persoane din Târgu-Jiu”. “Existând date şi indicii că, în ziua 18 martie 2011, acţionează asupra unei părţi vătămate în acelaşi mod, în jurul orei 18.45, în faţa Restaurantului Clipa, a fost surprins inculpatul Ştefan Emilian cu un bărbat de talie scundă şi o fată, despărţindu-se de doi bărbaţi care conduseseră un autoturism înmatriculat în judeţul Gorj”, mai arată anchetatorii.

Gorjul aşteaptă rezultatele, ancheta se face la Mehedinţi

Anchetarea celor din gruparea lui Naşu’, inclusiv a interlopilor de la Târgu-Jiu, revine poliţiştilor de la SCCO Mehedinţi, fapt confirmat şi de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj, Daniel Tică.

Şeful SCCO Mehedinţi susţine însă că va face publică ancheta la finalul acesteia. Deja capul grupării, Emilian Ştefan (53 de ani), fiica acestuia, Sabrina Ştefan (23 de ani) şi Mugurel Constantin (34 de ani), au fost însă reţinuţi în Severin, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru constituirea unui grup infracţional organizat, având drept scop obţinerea unor sume considerabile de bani, prin ameninţare şi exercitarea de violenţe asupra părţilor vătămate.

Anamaria Stoica

Recuperatori de datorii imaginare

Grupul infracţional condus de învinuitul Mocanu (Epuran Grigore), în prezent plecat în străinătate, din care mai făcea parte şi naşul său, inculpatul Emilian Ştefan, precum şi alte persoane neidentificate din Târgu-Jiu, se ocupa de regulă cu recuperarea unor datorii (imaginare) exercitând asupra părţilor vătămate violenţă sau lipsindu-le de libertate, susţin procurorii şi poliţiştii de crimă organizată. “În cauză, foarte greu au fost convinse părţile vătămate să dea declaraţie şi să stea în această calitate în proces, întrucât le era teamă ca membrii grupului să nu exercite violenţe şi asupra membrilor familiilor”, spun anchetatorii. Inculpaţii prin împrejurări neelucidate încă, aveau acces la baza de date privind evidenţa populaţiei a poliţiei din care preluau date de stare civilă privitoare la viitoarele victime, anchetatorii indicând instanţei mehedinţene nume vizate de acuzaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here