PDL-ul pune batista pe ţambal, începe hora la PC

412

DeschidereDe sâmbătă, după alegerile din organizaţia ,,portocalie” lucrurile în PDL Gorj se vor calma. Scandalul nu va mai bate la uşa PDL Gorj, se va întregi echipa iar democrat-liberalii conduşi de Ion Ruşeţ vor încerca să spele imaginea organizaţiei de marca ,,Ionel Manţog”, asta în vederea alegerilor locale de anul viitor.

Tămbălăul se mută însă la PC Gorj, aici unde bat la uşă atât alegerile la organizaţia municipală şi, ca un făcut, s-au amânat, de ultim moment, alegerile privind noua conducerea a filialei conservatoare, care trebuiau să aibă loc pe 27 martie. Fără să ştie însă de amânare a scrutinului, în ultimele zile, au fost destui politicieni care au prognozat căderea lui Ilie Petrescu şi înlocuirea sa în funcţie cu un alt preşedinte, de data asta redutabil. Se va lăsa însă Petrescu înlocuit, greu de crezut, deşi sunt politicieni care dau de înţeles că deja cărţile sunt făcute la Bucureşti. Amânarea alegerilor la PC Gorj sunt un răspuns.

Cine va fi şeful Partidului Conservator Gorj? Aceasta este întrebarea care s-a aflat, săptămâna în curs, pe buzele politicienilor din judeţul Gorj, în ciuda faptului că Ilie Petrescu a pozat recent, cu gura până la urechi, pe scenă, alături de liderii Uniunii Social Liberale(USL), Florin Cârciumaru şi Dian Popescu. Această schimbare de atitudine a lui Petrescu nu a convins, cel puţin în tabăra social-democraţilor au fost destui care au declarat, chiar public, că PC-ul de la Gorj îşi va schimba conducerea în curând. Pesediştii au tras un semnal de alarmă în privinţa lui Ilie Petrescu, refuzând însă să prognozeze cine va fi persoana care îi va lua locul motreanului. Să nu uităm că intrarea PC-ului în USL nu s-a bucurat de votul lui Petrescu.

Alegerile din 27 martie, amânate brusc

petrescu 2Petrescu a reuşit să tragă sforile la Bucureşti ca să amâne pentru a nu mai ştim a câta oară alegerile interne din PC Gorj? Are pregătit PC-ul un candidat surpriză pentru care s-au amânat alegerile de duminica viitoare? Acestea sunt alte întrebări care creionează situaţia confuză din PC Gorj dar şi faptul că Petrescu stă pe un butoi de pulbere. Cu toate acestea, Petrescu joacă tare. Se bucură de sprijinul colegului său din Alianţa de Centru Dreapta(ACD) Gorj, Dian Popescu, şi se laudă că îşi va aduce la Târgu-Jiu, pentru alegerile privind conducerea organizaţiei, toate neamurile, prietenii şi susţinătorii din municipiul Motru. Acest lucru pare suficient de important încât alegerile să fie amânate, ori nu există încă un curajos care să se ia în piept cu Petrescu. Vom vedea de săptămâna viitoare.

Dragoş Chiriac, noul preşedinte al PC Târgu-Jiu?!

dragos chiriacPână la aflarea dilemei, duminică la orele 11.00 la Muzeul Judeţean ,,Alexandru Ştefulescu” conservatorii din Târgu-Jiu îşi vor alege liderul. Pentru funcţia de preşedinte al PC Gorj va candida însă, doar, Dragoş Chiriac, fostul lider al organizaţiei de tineret a PC Gorj, înscris în partid în 2008, el făcându-se remarcat la alegerile parlamentare când a făcut campanie PC-ului alături de tinerii din PSD. Tânărul afacerist în vârstă de doar 28 de ani este, se pare unicul candidat înscris în lupta pentru şefia PC Târgu-Jiu, el urmând să îşi aleagă duminică o echipă de lucru în urma scrutinului de la sfârşitul acestei săptămâni. Pare însă incredibil cum PC-ul nu a reuşit să trieze un contracandidat pentru tânărul Chiriac. Cert este că acesta este un apropiat al lui Ilie Petrescu care, probabil, i-a şi curăţat drumul spre succes.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here