Laborator de educație financiară pentru elevii de la Școala ”Constantin Săvoiu” Târgu Jiu

1217
În cursul zilei de marți, 21 noiembrie 2023, Biblioteca Județeană ”Christian Tell” Gorj a avut parte de o vizită călduroasă din partea elevilor clasei a II-a C, însoțiți de prof. învățământ primar Marcu Liana Georgeta și a elevilor clasei a III-a D, însoțiți de prof. învățământ primar Goșa Ramona Lavinia, din cadrul Școlii Gimnaziale ”Constantin Săvoiu” din Târgu Jiu. Micuții au participat la ”EduFin – Laboratorul de educație financiară.
Aceștia au fost întâmpinați la MansArta bibliotecii de managerul Sandu Maria-Luiza care le-a urat bun-venit și i-a îndemnat să beneficieze de serviciile bibliotecii, menționând că mereu vor găsi în spațiile acesteia un loc primitor destinat studiului și lecturării de carte, un loc încărcat de povești, de istorie, cultură și civilizație.
Prin prezentarea „Banii și viața oamenilor. Povestea banilor și sensul lor”, activitate ce face parte din proiectul educațional: ”EduFin – Laboratorul de educație financiară”, bibliotecarele Roxana Ungureanu și Anca Ștefan au invitat elevii într-o aventură a cunoașterii semnificației și valorii banilor, oferindu-le astfel, informații despre istoria apariției banilor în viața oamenilor, banii pe teritoriul României, tipurile de monede și bancnote existente în circulație, bugetul unei familii și economisirea banilor. Activitatea s-a terminat cu un calcul matematic inclus într-o poezie distractivă, ”Punguța cu… mulți bani”.

1 COMENTARIU

  1. Aceasta cred ca este una dintre cele mai importante activitati care ar trebui sa fie introdusa in toate scolile din Romania. la Cateva licee din Brasov si Sibiu au inceput sa se faca astfel de activitati la orele de dirigentie si sa dezbata opinii pe baza cursului bnr https://curbnr.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here