O nouă ședință regională a UZPR desfășurată la Craiova

1252

Sâmbătă, 11 septembrie 2023, la Craiova, în sala Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman”, s-au desfășurat lucrările ședinței regionale a UZPR, unde au participat reprezentanții filialelor din Dolj, Gorj-Mehedinți, Hunedoara, Timiș, Olt și Vâlcea.

În sala bibliotecii craiovene au fost prezenți, alături de conducerea UZPR, președinții filialelor: Mircea Pospai – „Tudor Arghezi” Dolj, Carmen Kleibel – „Sebastian Domozină” Craiova, Adina Andrițoiu – „Jean Bărbulescu” Gorj-Mehedinți, Sorin Blada – Hunedoara, Ioan David – „Valeriu Braniște” Timiș, Viorel Pintea – „Pan M. Vizirescu” Olt și Silviu Popescu – Vâlcea, precum și membri ai filialelor doljene.

Înaintea începerii ședinței, s-a vizitat, în premieră, deoarece încă nu este deschis publicului, Muzeul Cărții și Exilului Românesc, o bijuterie arhitectonică restaurată cu fonduri din Programul Operațional Regional. Este vorba despre casa Dianu, care adăpostește deja colecții de carte deosebite, donate de personalități remarcabile din țară și din străinătate: acad. Basarab Nicolescu, regizorul Andrei Șerban, Corneliu Șerban Popa, Vintilă Horia, Mircea Eliade, Ileana și Romulus Vulpescu, acad. Dan Berindei, acad. Dan C. Giurescu și mulți alții.
„În cadrul ședinței, președintele UZPR, domnul Sorin Stanciu a vorbit despre necesitatea modificării actualelor documente pe baza cărora se desfășoară activitatea UZPR, respectiv Statutul și Regulamentele comisiilor. Deja există numeroase propuneri venite din teritoriu de modificare, pentru a elimina numeroase chestiuni discutabile, care apar în desfășurarea activității de primire în organizație a noilor membri, de etică profesională, de finanțare a uniunii etc. Dintre reprezentanții conducerii și ai board-ului de la București au mai vorbit: Dan Constantin – aspecte legate de Comisia de Evaluare și Atestare, în calitate de președinte al acesteia, Roxana Istudor, despre site-ul UZPR și Revista UZP, și Emil Stanciu, despre modificările care urmează a fi aduse documentelor UZPR.

O problemă care a iscat discuții a fost cea referitoare la membrii UZPR care au avut sau au condamnări penale. Conducerea Uniunii, precum și alți participanți, au arătat că această situație este lămurită de instanțele de judecată, iar Statutul UZPR nu poate excede legile țării. S-a discutat și despre oportunitatea editării, în continuare, a revistei UZP, șefii de filiale menționând faptul că prea puțini membri vin să își ia revista, deși abonamentul este plătit o dată cu cotizația anuală. Fiecare președinte de filială a prezentat activitățile desfășurate în

cadrul filialei pe care o conduce și a ridicat probleme specifice. “O mențiune specială și mulțumiri trebuie adresate domnului Mircea Pospai și doamnei Carmen Kleibel, cei doi președinți ai filialelor din Dolj, care au fost gazde deosebit de amabile și atente!”, a scris doamna Adina Andrițoiu, președinta Filialei „Jean Bărbulescu” Gorj-Mehedinți, pe site-ul filialei.
Gigi Bușe, UZPR „Jean Bărbulescu” Gorj-Mehedinți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here