Gardiştii şi salariaţii Vămii Târgu-Jiu tremură de teama disponibilizărilor

397

DSCN2033Sfârşitul de an şi Sărbătorile de iarnă nu sunt întunecate numai pentru salariaţii din mineritul şi energia gorjeană care se tem de disponibilizări. Şi angajaţii altor instituţii de stat se tem de reducerile de personal anunţate cu atâta lejeritate de către guvernanţi.

Este şi cazul salariaţilor de la Garda Financiară Gorj dar şi a celor de la Vama Târgu-Jiu, care se văd deja afectaţi de un proiect de ordonanţă de urgenţă, publicat pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), care aduce veşti proaste pentru salariaţii celor două instituţii. Proiectul, dacă va fi aprobat, va duce la reorganizarea ANAF prin desfiinţarea Gărzii şi Vămii, ca şi organisme de sine stătătoare.

Până aici lucrurile par normale, ce va urma însă nu este la fel de uşor acceptat. Potrivit acestui proiect, Garda Financiară şi Vama vor fi desfiinţate şi reînfiinţate în cadrul ANAF ca şi structuri fără personalitate juridică. Chiar dacă proiectul nu prevede explicit reduceri de personal, procente sau numărul exact al viitorilor disponibilizaţi, la Garda Financiară Gorj se tremură, la propriu, atunci când se pomeneşte de această viitoare ordonanţă. Şeful Gărzii Financiare Gorj, Florin Ninu, pare însă detaşat chiar dacă norii de furtună par că întunecă orizontul instituţiei. Acesta dă în schimb asigurări că până acum niciunul dintre cei 29 de salariaţi ai unităţii nu au primit vreun preaviz.

“Nimeni nu a primit preaviz. Nu putem vorbi despre disponibilizări. Există într-adevăr un proiect de ordonanţă de urgenţă care priveşte reorganizarea ANAF. Pe acest proiect lumea este panicată, deoarece el priveşte comasarea sau absorbţia Gărzii Financiare şi a Vămii în cadrul ANAF-ului. Nu ştim mai mult decât ce se poate citi în acest proiect publicat pe site-ul ANAF-ului. Vă pot spune cu siguranţă că el nu prevede cifre sau procente privind reduceri de personal viitoare”, a declarat Ninu.

Teama salariaţilor Gărzii Financiare Gorj este totuşi un lucru real. Oamenii se tem că reducerile de personal vor avea, cum deja se cunoaşte, şi conotaţii politice. Salariaţii se tem că cei care vor fi trimişi acasă vor fi cei care nu sunt agreaţi de ,,portocalii”.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here