Primarul din Săcelu, condamnat pentru ucidere din culpă

365

deschidereMagistraţii Judecătoriei din Novaci au pronunţat, ieri, sentinţa în dosarul în care primarul din Săcelu, Ion Voica, a fost judecat pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Primarul a fost condamnat la mai mulţi ani de închisoare pentru faptele comise în 2008, însă i-a fost aplicată pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an şi 10 luni de închisoare. Executarea pedepsei a fost suspendată, iar sentinţa poate fi atacată cu recurs.

Primarul comunei Săcelu, Ion Voica a primit, ieri, pedeapsa în cazul accidentului pe care l-a provocat în urmă cu doi ani.

În 28 decembrie 2008, Ion Voica a fost implicat într-un grav accident rutier, în care o bătrână şi-a pierdut viaţa. Femeia de 62 de ani, a murit după ce maşina Primăriei, condusă chiar de primar a lovit-o în plin, aceasta aflându-se pe marginea drumului alături de altă femeie. Martorii audiaţi în acest dosar susţin că bătrânele se întorceau de la biserică în momentul în care primarul le-a accidentat.

Ancheta iniţială, efectuată de poliţişti, a scos la iveală faptul că primarul a încercat să se sustragă cercetărilor, indicând o altă persoană la volan. De asemenea, după ce a accidentat femeile, primarul a părăsit locul faptei. În decembrie 2008, edilul a fost chiar arestat pentru faptele sale.

Pedeapsă!

Judecătorii au decis, ieri, ca Voica să fie condamnat la mai mulţi ani de închisoare. “A fost condamnat la un an şi zece luni închisoare pentru ucidere din culpă, două luni de închisoare pentru vătămare corporală din culpă şi un an şi şase luni pentru părăsirea locului accidentului. Inculpatul Ion Voica va efectua pedeapsa cea mai grea, respectiv un an şi zece luni”, a declarat Radu Mihai Florea, judecător la Judecătoria Novaci. În plus, sentinţa prevede şi interzicerea unor drepturi, iar pedeapsa cu închisoarea a fost suspendată. De asemenea, din această pedeapsă i se va deduce o lună de închisoare, timp în care primarul a fost arestat. Sentinţa poate fi atacată cu recurs.

Primarul comunei Săcelu, Ion Voica nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here