Speriaţi de instanţă! – Niciun candidat la examenul pentru şefia APM Gorj

375

apm gorj facuta de mineNiciun gorjean nu s-a prezentat ieri la concursul care a avut loc la Bucureşti pentru ocupare funcţiei de director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului(APM) Gorj. Iniţial, pentru examen s-au înscris două persoane, fostul şef al instituţiei, Radu Socolovski, susţinut de PD-L pentru această funcţie, şi Elisabeta Juveloiu, actualul director cu delegaţie al APM Gorj.

Socolovski nu şi-a depus însă în timp dosarul pentru acest concurs, iar, în ciuda contestaţiei, nu a putut să participe la acesta. În tot acest timp, Gheorghe Fometescu, şi el ex-director al APM Gorj a atacat, la Curtea de Apel Craiova, acest concurs.

Concursul pentru şefia APM Gorj nu s-a disputat ieri din lipsă de candidaţi. Doi salariaţi ai instituţiei şi-ar fi dorit postul, dar doar unul a beneficiat de sprijin politic pentru funcţie. Din păcate Radu Socolovski nu şi-a depus la timp dosarul pentru concurs, şi i-a fost respinsă candidatura. Elisabeta Juveloiu, directorul cu delegaţie al APM Gorj, şi-a dori şi ea postul dar, convinsă fiind probabil că partidul nu o vrea, a renunţat la candidatură. Am încercat să obţinem un punct de vedere pe acest subiect, dar Elisabeta Juveloiu ne-a închis, amabil, telefonul în nas menţionând scurt că nu poate să vorbească. Juveloiu nu poate vorbi dar poate conduce APM-ul, cel puţin pentru încă 45 de zile, până se va organiza un nou concurs.

Fometescu pus director de către magistraţi

Fostul director al APM Gorj, Gheorghe Fometescu, nu a participat nici el la concursul de ieri dar l-a atacat în instanţă. Termenul a fost chiar ieri, instanţa urmând să se pronunţe dacă îi dă sau nu câştig de cauză şi suspendă sau nu concursul(acesta oricum nu a avut loc din lipsă de candidaţi). Cert este că pe rolul aceleiaşi instanţe, Fometescu a câştigat repunerea sa pe postul de director al APM Gorj, el beneficiind de o hotărâre definitivă şi executorie. Hotărârea a fost dată pe 10 iunie 2010 de magistraţii craioveni dar nu a fost pusă în aplicare nici acum, în schimb pentru aceiaşi funcţie se organizează un alt concurs. Fometescu a refuzat să vorbească despre situaţia de la APM Gorj, cu atât mai mult cu cât lucrează în situaţie, a menţionat însă următoarele: “suntem în România iar aici se întâmplă orice. Le doresc succes tuturor celor care participă sau vor participa la concurs”.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here