Primăriile pot solicita imprumuturi de la Trezorerie pentru cofinanțarea unor proiecte pe fonduri UE

1096

Guvernul a aprobat, în ședința de vineri, un act normativ prin care unitățile administrativ-teritoriale pot solicita contractarea de împrumuturi, de la Trezoreria Statului, în limita sumei de 1 miliard de lei, pentru asigurarea cofinanțării proiectelor finanțate din fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și de la donatori europeni în cadrul programelor interguvernamentale, inclusiv pentru finanțarea cheltuielilor neeligibile asociate proiectelor.

Modalitatea de acordare a împrumuturilor soluționează unele probleme urgente ale autorităților administrației publice locale, ținând cont de faptul că, în prezent, sunt în implementare 2.835 de proiecte cu finanțare din fonduri europene nerambursabile care trebuie finalizate până la 31 decembrie 2023.

1 COMENTARIU

  1. usor usor ajungem sa nu ne mai permitem sa traim fara 2 joburi. Taxele impuse de actualul guvern vor duce statul la groapa din punct de vedere financiar. Acesta se vede in pretul leului in comparatie cu alte monede importante de pe https://cursbnr.ro/. Actualul guvern este o jignire pentru toti romanii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here