Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova s-a aflat săptămâna trecută la Târgu-Jiu pentru a-i audia pe şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Gorj. Viorel Caragea, şeful IPJ Gorj şi adjunctul său, Ion Voinescu au dat explicaţii procurorului, după ce un alt poliţist a depus o plângere pentru abuz în serviciu.
Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Craiova s-a aflat, în urmă cu câteva zile, la Târgu-Jiu pentru a audia mai mulţi poliţişti, după ce un alt coleg de-al lor a depus o plângere penală. Liviu Chiţiba s-a adresat, de fapt, cu o sesizare procurorilor din Craiova în care acuza faptul că nu a fost numit în funcţia de şef al Poliţiei din Rovinari, după ce a câştigat un concurs în acest sens.
Presa locală a dezvăluit faptul că lui Liviu Chiţiba i-ar fi fost retrasă autorizaţia de securitate, pierzând astfel dreptul de a mai avea acces la informaţiile clasificate. În această postură, comisarul Chiţiba nu poate ocupa funcţia de comandant.
Cert este că poliţistul nu a dorit să facă niciun fel de comentarii pe acest subiect. Chiţiba ocupă în prezent un post la dispeceratul Poliţiei. Printre cei audiaţi de procuror s-au aflat şi şefii Poliţiei din Gorj, Viorel Caragea şi adjunctul său, Ion Voinescu.
Caragea, încă o dată reclamat
Şeful Poliţiei, Viorel Caragea, a mai fost reclamat la Parchetul Curţii de Apel din Craiova de către alţi colegi, printre reclamanţi aflându-se şi celălalt adjunct al Poliţiei, Ion Frăţilescu. Împreună cu Dumitru Tatomir, Frăţilescu a depus plângere împotriva lui Caragea pentru purtare abuzivă. Cei doi au reclamat faptul că şeful Poliţiei le-a adresat cuvinte jignitoare. Dosarul s-a încheiat cu neînceperea urmăririi penale.
Gabriela Mladin