Cercetat de DNA, disponibilizat şi reangajat în Prefectura Gorj

296

poza examenDoi dintre cei patru angajaţi ai Prefecturii Gorj, aflaţi în preaviz, care solicitaseră, la începutul acestei luni, organizarea unui examen pentru ocuparea a două posturi temporar vacante în instituţie, au promovat ieri examenul scris. Celelalte două candidate, Teodora Vătuiu şi Cornelia-Doiniţa Miu, care şi-au depus şi ele cerere de participare la concurs, au fost respinse la selecţia dosarelor.

Din acest motiv, singurii candidaţi rămaşi pentru cele două posturi au fost Diana-Lăcrămioara Viezure şi Ioan-Miron Zegrean, ultimul fiind de altfel anchetat de Direcţia Naţională Anticorupţie.

La avizierul Prefecturii Gorj au fost afişate ieri, la orele 15.00, rezultatele la proba scrisă, desfăşurată luni dimineaţa, pentru ocuparea a două posturi în instituţie. Este vorba despre: postul de consilier clasa I, gradul profesional superior, treapta I de salarizare din cadrul Corpului de Control al Prefecturii şi cel de consilier clasa I, gradul profesional asistent, treapta III de salarizare din cadrul Serviciului Informare, Relaţii Publice, Secretariat, Administrativ şi Resurse Umane, Compartimentul Resurse Umane. Ambele erau până ieri vacante, unul, din această vară, iar celălalt, de anul trecut. Solicitarea organizării unui examen pentru ocuparea posturilor respective a venit din partea a patru angajaţi ai instituţiei: Teodora Vătuiu (fost consilier clasa I, gradul profesional superior, treapta I de salarizare), Ioan-Miron Zegrean (fost consilier clasa I, gradul profesional superior, treapta I de salarizare), Cornelia-Doiniţa Miu (fost consilier clasa I, gradul profesional superior, treapta I de salarizare) şi Diana-Lăcrămioara Viezure (fost consilier clasa I, gradul profesional asistent, treapta III de salarizare). Toţi patru se află, în acest moment, în preaviz ei aflându-se pe lista de disponibilizaţi din instituţie.

Doar două selecţii pentru examene

Înainte de organizarea examenului scris de ieri, conducerea Prefecturii a decis ca cei care vor să se înscrie, dintre cei patru mai sus numiţi, trebuie să-şi depună cerere de participare. În urma examinării de către o comisie a cererilor de participare, doar doi candidaţi au rămas pentru ocuparea posturilor, respectiv Ioan-Miron Zegrean şi Diana-Lăcrămioara Viezure. Aceasta din urmă a obţinut la examenul scris 92 de puncte fiind declarată „Admisă”, la fel ca şi Zegrean, al cărui punctaj a fost de 83 de puncte. Ambii se vor prezenta mâine în faţa unei comisii pentru a da şi proba interviului.

Concurs controversat

Invocând diverse legi şi hotărâri de Guvern, prefectul Liviu Andrei a semnat la sfârşitul săptămânii trecute Ordinul 263 pentru organizarea unui examen la care să participe doar cei patru „disponibilizaţi”, motivul invocat fiind că doar respectivii pot ocupa posturile vacante, având pregătirea necesară. Din păcate, pentru Teodora Vătuiu şi Cornelia-Doiniţa Miu, şansa nu a fost de partea lor, ele nefiind selectate spre participarea la examen, urmând ca în curând, postul vacant din cadrul Corpului de Control să fie ocupat de Ioan-Miron Zegrean, iar cel de la Serviciul de Informare de către Diana-Lăcrămioara Viezure. Deşi în preaviz, Zegrean este angajatul Prefecturii la Comisia de Fond Funciar, dar, în prezent, este anchetat de procurorii DNA. Cu mai multe informaţii despre acest subiect, revenim în numărul de mâine al cotidianului nostru.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here