Stabilite de Guvernul Boc, Diminuările de fonduri pentru primării, aprobate obligatoriu de CJ Gorj

304

Reprezentanţii Consiliului Judeţean (CJ) Gorj explică primarilor că reducerile aprobate marţi în şedinţa extraordinară trebuiau obligatoriu aprobate de consilieri. ,,Precizăm că aceste diminuări, stabilite de către Guvernul PD-L, trebuiau aprobate obligatoriu de către Consiliul Judeţean Gorj, ordonanţa de Guvern producând efecte implicit.

Nu a fost şi nu este în interesul preşedintelui Ion Călinoiu, a Consiliului Judeţean Gorj să blocheze investiţiile şi programele de dezvoltare la nivel de judeţ, dar nu-şi poate nimeni asuma nesocotirea legii într-un stat de drept”, se explică printr-un comunicat de presă al CJ Gorj. În acest document se specifică şi faptul că atitudinea consilierilor PD-L, care s-au abţinut de la vot, nu a fost cea corectă. ,,Cu atât mai demagogică apare poziţia consilierului judeţean Ionel Manţog, care a impus şi colegilor săi din PD-L, abţinerea de la vot în cazul proiectelor de hotărâri generate de ordonanţa dată de propriul lor guvern. Trebuie menţionat că în cei doi ani scurşi de la câştigarea mandatului de consilier judeţean, Ionel Manţog nu a iniţiat niciun proiect de hotărâre prin care să propună măsuri de dezvoltare economică a judeţului, de stimulare a colectării veniturilor la bugetul judeţului sau de altă natură, deşi prin lege are această posibilitate şi chiar datorie faţă de proprii alegători”, se arată în acelaşi comunicat.

,,Faţă de situaţia creată, este de înţeles nemulţumirea primarilor, indiferent de apartenenţa politică, dar cunoaşterea legislaţiei după care se desfăşoară activitatea autorităţilor administraţiei publice locale nu dă posibilitatea la interpretări privind eventuali vinovaţi sau o rea-intenţie în repartizarea sumelor, ca urmare a rectificării bugetare. Cetăţenii trebuie să ştie că, cel puţin până la sfârşitul acestui an, activitatea administraţiilor publice locale va continua la nivel minim, cu personal redus şi cheltuieli cu personalul, bunurile şi serviciile diminuate conform ordonanţelor de Guvern respective”, mai spun, în final, reprezentanţii CJ Gorj.

A. Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here