Ministrul Economiei crede că femeia trebuie să stea la cratiţă

450

tichet de masa 2Pe timp de criză, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a descoperit soluţiile de supravieţuire: bărbatul trebuie să muncească, iar femeia să stea la cratiţă. Tot Videanu susţine că, personal, nu se poate descurca cu un salariu lunar de 1500 de lei, dar la ţară se poate trăi chiar bine cu un astfel de venit. Sfaturile înţelepte au fost împărtăşite de Videanu la Târgu-Jiu, la sfârşitul săptămânii trecute.

Dacă ar fi să ne luăm după ministrul Economiei, problemele românilor s-ar rezolva extrem de simplu. În primul rând, cei care locuiesc la oraş şi au un venit lunar de 1.500 de lei, trebuie să se mute în mediul rural, ca să le poată ajunge un astfel de venit. “Nu, evident că nu, nu m-aş descurca cu un astfel de salariu. Însă, cei care au comentat, am văzut atunci la televizor, sunt în afara realităţilor din România. Îi invit să meargă în teritoriu, acolo, în mediul rural, şi să vadă care este, în general, venitul mediu net al unui om din Educaţie, şi să vadă că este în jurul a 1.500 de lei. Venitul mediu net în mediul rural este sub 1.500 de lei. Cu alte cuvinte, în România se trăieşte cu 1.500 de lei”, a declarat Adriean Videanu.

Soluţie anticriză: Femeie cu cratiţa-n braţe!

Şi după ce i-a trimis la ţară pe cei cu venituri de până în 1.500 de lei, Adrian Videanu, a mai găsit o soluţie anticriză: femeia trebuie să pregătească hrana. “Dacă bugetul statului nu te poate plăti mai mult, ce să faci, să stai cu mâna întinsă la stat? De unde să-ţi dea? Caută-ţi soluţii. Primul lucru la care m-aş gândi ar fi acela de a-mi găsi soluţii alternative pentru a-mi completa veniturile. Am obligaţia, din comuna primitivă, bărbatul aduce resursele, femeia pregăteşte hrana”, a precizat nonşalant ministrul Economiei.

Dormiţi liniştiţi, Videanu lucrează pentru noi!

Şi pentru că puterea exemplului contează, Ministrul Economiei a vorbit despre el. “Când eu lucram în mediul privat, lucram 20 de ore pe zi. Şi acum, ca ministru, lucrez de la 7, când dumneavoastră nu vă treziţi, până seara la 8, la 9, mă găsiţi la minister”, a comentat Videanu. Când jurnaliştii l-au întrebat ce munceşte, Adriean Videanu le-a răspuns sec: “Ceea ce nu vreţi să vedeţi voi”.

Cadorisit cu un tichet de masă

După ce a comentat, vineri, la sediul SNLO, sigur pe el, despre cum s-ar descurca familia sa cu 1500 de lei, ministrul Economiei, Adriean Videanu, a primit şi un sprijin de la jurnaliştii Antenei 1 Târgu-Jiu. Videanu a fost astfel cadorisit de jurnalista Anca Borduşanu cu un tichet de masă, în valoare de aproape 9 lei, pentru ca familia ministrului să poată încerca o dată, practic, cum este să mănânci, să te îmbraci şi să îţi plăteşti facturile cu 1500 de lei lunar. Ministrul a luat iniţial tichetul apoi, la finalul conferinţei de presă, l-a lăsat pe masă, comentând ironic despre cadoul primit. Să nu uităm însă că, cei 1500 de lei nu i-ar ajunge probabil lui Videanu nici să îşi achite măcar unul dintre paznicii de la proprietatea imensă pe care o deţine în Snagov.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here