Luptă dură în PD-L Gorj – Pedelistul Filip, sătul de clica lui Manţog

322

deschidereEdilul local al oraşului Rovinari, Dorin Filip, este într-un conflict deschis cu liderul din umbră al PD-L Gorj, Ionel Manţog, dar şi cu gaşca acestuia. Asta deoarece atât Manţog cât şi Marcel Hoară dar şi Cosmin Popescu doar au profitat de voturile obţinute de primar şi apoi l-au lăsat cu ochi-n soare, la capitolul investiţii. Lupta dură purtată acum între cei din clica lui Ionel Manţog şi Dorin Filip ascunde de fapt numirea preşedintelui PD-L Gorj, care se va decide chiar săptămâna viitoare, primarul Rovinariului susţinând de fapt echipa adversă, care va scădea supremaţia celor care conduc acum abuziv filiala portocalie.

Pedelistul Dorin Filip, primarul oraşului Rovinari, avea de mult timp o relaţie doar protocolară cu actuala conducere a PD-L Gorj, mai ales că ,,starostele” organizaţiei era Ionel Manţog. Asta şi pentru că Manţog a preferat să îşi lovească colegul de partid de multe ori sub centură, atingând deseori pe cei aflaţi în apropierea edilului. Prefectul Liviu Andrei este unul dintre cei ,,atinşi” de Manţog tot pentru ca mesajul ,,vezi ce faci” să ajungă la Filip. Şi alţii au fost pedepsiţi tot pentru nesupunerea lui Filip şi pentru sprijinul pe care acesta îl oferă lui Ion Ruşeţ, contracandidatul lui Cosmin Popescu la şefia PD-L Gorj. De teamă că ar putea pierde frâiele organizaţiei, Manţog nu şi-a mai abţinut nici măcar declaraţiile publice, renunţând la subtilităţi pentru a transmite direct avertismente atât lui Filip, cât şi lui Ruşeţ dar şi lui Andrei.

Electoratul de Rovinari, scos în faţă la Băsescu

Procentul mare de voturi obţinut de Filip la Rovinari, la toate alegerile din ultimii ani, şi în special la alegerile prezidenţiale l-au făcut doar atunci, înainte de scrutin, bun pe Filip pentru Manţog.

Am putea spune chiar pedelistul ideal. Să nu uităm că, Traian Băsescu şi-a făcut băile de mulţime în campanie la Rovinari, aici unde era de fapt atunci fieful PD-L la nivel de Gorj. De ce nu a adunat Manţog mulţimea să îl aplaude pe Băsescu în Târgu-Jiu, sau în Colegiul lui Cosmin Popescu? Probabil pentru că ştia că electoratul portocaliu din Rovinari era veritabil, şi nu doar o bomboană învelită în staniol portocaliu. După alegeri, Filip cade iar în dizgraţia lui Manţog şi a clicii acestuia. Hoară are grijă să îl apostrofeze şi el pe Filip, deşi afacerea ,,biserica”, în care pe alocuri a fost târâtă şi primăria, i s-a datorat şefului Consiliului de Administraţie al Complexului Energetic Rovinari, în totalitate.

Imagine pentru Videanu

Şedinţa programată pentru săptămâna viitoare, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu, la care şi-a anunţat prezenţa Adriean Videanu, prim-vicepreşedintele PD-L, şi Sulfina Barbu, se va lăsa cu scântei. Asta deoarece pedeliştii şi-au dat deja în public drumul la gură, în faţa colegilor de la centru, nemaifiind, atunci niciun fel de restricţii.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here