Salariat al CE Turceni, mort la locul de muncă

326

Un angajat al Complexului Energetic Turceni a murit în cursul nopţii de miercuri spre joi la locul de muncă, directorul general al unităţii, Octavian Graure, apreciind că decesul s-a produs, cel mai probabil, din motive de sănătate. Gheorghiţă Florescu avea 48 de ani şi era din Filiaşi, el lucrând pe post de maşinist în cadrul complexului energetic.

Bărbatul lucra miercuri seara, iar după ora 21.00 a plecat de la locul său de muncă circa 50 de metri pentru a stinge un bec, lucru pe care însă nu l-a mai făcut. „Dispecerul de serviciu a observat că acel bec era în continuare aprins, iar angajatul nostru nu revenise la locul său de muncă. În momentul care a mers altcineva să stingă acel bec l-a observat pe acesta întins pe jos şi fără semne vitale”, menţionează Graure.

Directorul general afirmă că o ambulanţă a complexului energetic l-a transportat pe Florescu la spitalul din Turceni, dar medicii nu au mai putut să îl readucă pe acesta la viaţă, trupul neînsufleţit fiind dus apoi la Serviciul de Medicină Legală Gorj, la Târgu Jiu, medicii legişti urmând să efectueze, la sfârşitul zilei, necropsia pentru a stabili cauzele exacte ale decesului. Şeful CE Turceni apreciază că motivele decesului le-ar putea reprezenta eventuale probleme de sănătate ale bărbatului, acesta excluzând posibilitatea unei eventuale electrocutări sau alte motive similare.

Octavian Graure precizează că o anchetă internă va lămuri împrejurările în care a s-a produs decesul, Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj solicitând, de asemenea, informaţii despre acest incident, instituţia deschizând propria anchetă. Bărbatul decedat era căsătorit şi avea trei copii.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here