Violatorii de minori, trimişi în judecată

327

parchetul judeteanCei doi gorjeni care au fost arestaţi în luna mai, respectiv în iunie, pentru violarea a doi copii, unul de 10 ani şi unul de 5 ani, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

Aceştia au înaintat instanţei de judecată cele două rechizitorii privindu-i pe cei doi inculpaţi trimişi în judecată în stare de arest preventiv, pentru comiterea unor infracţiuni de viol asupra unor victime minore.

În primul caz, s-a reţinut de procuror că inculpatul Băbucă Nicolae, în vârstă de 58 de ani, în data de 26 mai 2010 a ademenit în garsoniera sa pe partea vătămată, în vârstă de 10 ani, spunându-i că îi va da telefonul mobil să vorbească cu fiul său, cu care partea vătămată este colegă la şcoală, după care a întreţinut raport sexual cu aceasta, profitând de imposibilitatea victimei de se apăra sau de a-şi exprima voinţa. Împotriva inculpatului Băbucă Nicolae s-a dispus reţinerea preventivă pentru 24 de ore, începând cu data de 27 mai 2010, orele 0,45, iar în aceeaşi zi, la solicitarea procurorului, Tribunalul Gorj a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, mandat ce a fost ulterior prelungit. Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru comiterea infracţiunii de viol, prevăzută de art. 197 alin.1 şi 3 Cod penal şi pedepsită cu închisoarea de la 10 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Minor judecat pentru alt minor

Prin cel de al doilea rechizitoriu Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, de asemenea în stare de arest preventiv, a inculpatului minor C. Claudiu, în vârstă de 17 ani, pentru comiterea infracţiunii de viol prevăzută de art. 197 alin.1 şi 3 Cod penal. S-a reţinut de procuror că în după-amiaza zilei de 7 iunie 2010 inculpatul a ademenit în pădure pe un minor în vârstă de 5 ani, sub pretextul că îi arată un iepuraş, ocazie cu care l-a imobilizat şi a întreţinut cu acesta raport sexual anal. Împotriva inculpatului C.Claudiu s-a dispus reţinerea preventivă pentru 24 de ore, începând cu data de 8 iunie 2010 şi în aceeaşi zi, la solicitarea procurorului, Tribunalul Gorj a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 19 zile, mandat ce a fost ulterior prelungit.

Anamaria STOICA

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here